5 яки неща за гледане по Netflix

Кои са заглавията за тв маратон този август

0 коментара Сподели:

Лятото е сезон, в който традиционната телевизия е в отпуска. Netflix обаче бълва заглавия със страшна сила. За щастие на всички нас, които най-добре си почиваме на дивана, а не на плажа.

Ето какво си заплюхме за гледане близките дни:

Mindhunter

Първият сезон на мрачната психодрама Mindhunter на Дейвид Финчър направо предефинира сериалния трилър като жанр. Докато действието там се развиваше през 1977, в абсолютната зора на криминалния профайлинг, новите епизоди ще задълбаят в темата със серийните убийци и кървавите събития в Атланта между 1979 и 1981. Тогава само за три години насилствена смърт застига 28 деца, като разследването на ФБР е едно от най-мъчителните в историята. Според слуховете, в сезон 2 ще бъдат намесени някои от най-печално известните психопати, включително Чарлс Менсън. Въобще, очертава се голямо напрежение.

Виж повече: 3 сериала, базирани върху комикси на Marvel

Glow

Няма как да кажем „не“ на шоуто за жени кечистки през 80-те, особено след феноменалния втори сезон. Ако все още не сте дали шанс на Gorgeous Ladies of Wrestling, веднага поправете тази грешка. Няма нищо по-жизнеутвърждаващо от това да гледаш как шайка неудачници, облечени в ликра, се превръщат във воини, особено ако са мацки от най-кичозната историческа епоха. Трети сезон започва обещаващо още преди да сме гледали даже първия епизод – Джина Дейвис е добавена в каста, а без съмнение ще има много повече камъчета, пайети и битки в бонбонени цветове.

Wu Assassins 

Досега Netflix не са имали истински екшън с бойни изкуства и Wu Assassins изглежда като един обещаващ дебют в жанра. Най-малкото в главната роля е Ико Ювайс от взривилия вселената индонезийски епос The Raid. Силат суперзвездата играе готвач в китайския квартал на Сан Франциско, който изведнъж се превръща в Избрания за някакъв мистичен вековен дух и започва да рита задници наред, разбира се, със справедлива кауза. На неговите плещи пада отговорността да спре злата Триада, преди да се докопат до магическия извор на енергия У Шинг. Общо взето, нещата са ясни –  Ико Ювайс ще става новият Брус Лий.

The Dark Crystal: Age of Resistance

През 1982 бащата на мъпетите Джим Хенсън успял да докара кошмари на цяло едно поколение с филма The Dark Crystal, който сам режисира заедно с малко помощ от страна на Франк Оз (The Score и Death at a Funeral). Сега добрите фентъзи хора зад океана са решили да направят прикуел, пълен с модерни не-куклени чудовища. Все пак годините, когато някой се е стряскал от плюшени играчки, вече са отминали безвъзвратно, така че новите герои са създадени с помощта на аниматроника от следващо ниво. Очакванията за сериала са да бъде хит от класата на Stranger Things, смятай.

Виж повече: Stranger Things: най-добрите моменти с Тео Чепилов и Драго Симеонов

Reservoir Dogs

Докато чакаме деветия филм на Тарантино да доплава и до нашия остров, може би не е лоша идея да се метнеш в тренда и да си направиш един небрежен маратон през творчеството му досега. Истинските фенове винаги го правят хронологично, така че едно добро начало е Reservoir Dogs – великият дебют на режисьора чудовище. Сниман за жълти стотинки, но пък с уникален каст, „Глутница кучета“, както го превеждат на български сега (или „Кучета от резервоара“ на старите VHS касетки), е обявен от кино библията Empire за „Най-добър индипендънт филм на всички времена“. И ако се чудите какво по дяволите значи името – ето историята: докато е работил във видеотека, Тарантино опитал да препоръча на клиент филма Au Revoir les Enfants, на което онзи отговорил: I don't want to see no reservoir dogs! Останалото е история.

Кои са 5-те филма с Том Харди с рейтинг над 7

Търсиш вдъхновение? Открий го в нашия Instagram 

Абонирай се за youtube канала ни и очаквай още изненади! 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *