Венъм е отрова

Том Харди изтегли къса клечка в първия откровено тъп филм с марвълски супергерой от доста време насам

  • 07.10.2018
  • от Даниел Левенджиев

„Венъм“ не е „Дедпул“, въпреки че се напъва да е забавен и някои от смешките му даже се получават. Също така не е хорър филм от 90-те, макар че започва сякаш е пародия на нещо снимано за кабеларка по роман на Дийн Кунц. В последствие като идва голямата патърдия, филмът така и не успява да се изкопае – през цялото време се лута между PG-13 история съшита с бели конци и антигерой с неясна цел в живота.

Горкият Том Харди е само един от потърпевшите в тази масакра на талант – вътре са Мишел Уилямс и Риз Ахмед, а режисьор е Рубен Флайшър, автор на иначе никак нелошия Zombieland.

Какво се е случило, можем само да гадаем. Циркулират истории, че проектът е започнал смело, после студиото е дало задна. Крайният резултат обаче е толкова зле, че даже не е част от никоя от съществуващите комикс вселени – Венъм е изоставен сам-самичък.

Иначе ако не сещате кой е Венъм, не се притеснявайте – той вече е супергерой, събран от дъното на буркана:  за първи път се появи на екран в Spider-Man 3, изигран от Тофър Грейс.

След успешния кино дебют се ражда идея Еди Брок да получи собствен спин-оф, но нещо нещата се разпърдяват. Чак след успеха на Спайдър-Мен в Captain America: Civil War и продължението му в Spider-Man: Homecoming, Sony решава да даде шанс на Венъм, този път с Том Харди в главната роля. Все пак англичанинът вече е изиграл не един и двама злодеи, даже един от най-яките във DC вселената – немезисът на Батман, Бейн. Тук обаче има проблем на концептуално ниво – от една страна в човешката си форма Еди Брок е разследващ журналист, леко гъз, но като цяло пич, от друга след като влиза в контакт със симбионита Венъм се превръща в социопат злодей, който с кеф къса главите на хората. Цялата възможност за конфликт стил доктор Джекил и мистър Хайд е подмината, вместо това Харди води комични диалози с гласът на Венъм в главата си. Мишел Уилямс е свалена до ниво русо пиче за цвят, а е някакъв злодей вдъхновен от великите модерни индустриалци стил Илон Мъск.

Изобщо кашата е пълна и ако не искате да ме гледате все едно ви дължа 12 до 15 лева, избягвайте Венъм на всяка цена.

Виж какво да не изпускаш да гледаш този октомври.