Какво да четеш, ако си сингъл това лято?

Перфектно време да се отдадеш на добро четиво

0 коментара Сподели:

Това лято ти се очертава да си сингъл, секси и свободна птичка? Не бери грижи и дишай, защото необвързаните горещи дни са идеалното време да се разсееш с някоя интересна история между кориците.

Независимо дали „са ти потънали гемиите” от този социален статус или пък никога не си бил по-щастлив – отдай се на емоциите. Ето няколко книги,

които със сигурност ще те накарат да погледнеш на етикета „необвързан” по нов начин.

А и са перфектното лятно четиво – карат те да пътуваш, макар и виртуално, из цял свят, че и из вътрешния ти свят. А какво друго ти трябва сега?

1. „Алексис Зорбас”, Никос Казандзакис

Любимата книга на всеки широкоскроен бохем, който не признава правила и си живее живота на пълни обороти. Зорбас остава в световната литература заради своя лек характер и пълно с любов към всеки сърце. Гръцкото лято, танците на плажа и прибоят на вълните са красивият фон, който ти е нужен точно сега.

2. „Вино от глухарчета”, Рей Бредбъри

Красотата на онова волно детство, което те кара да тичаш, да тичаш, да тичаш. Красотата на малкото градче, където разходките до киното са съпроводени с толкова много смях и разговори. И красотата на онзи писателски връх, на който е способен само талант като Бредбъри.

Красотата в този роман ще спаси всеки необвързан от скучно лято.

3. „Дневникът на един маг”, Паулу Коелю

Множеството предразсъдъци дали романите на Коелю имат стойност или не – не са ти нужни сега. Нужен ти е този пътепис, който те повежда по пътя Камино през реалистични до вълшебни случки чак до Сантяго де Компостела. Пътят на поклонниците разкрива човешки тайни и нашепва мъдрости, които са разказани увлекателно и които няма как да подминеш безразличен. А и сега е моментът да отвърнеш поглед от другия и да го насочиш към себе си.

4. „Шантарам”, Грегъри Дейвид Робъртс

Истинската история на банков крадец, успял да избяга от затвора в Австралия, би допаднала много на необвързаната мъжка аудитория. Главният герой заминава за Индия, където се забърква с местния ъндърграунд и това неминуемо води след себе си много екшън, мафия и приключения. Стилът на Робъртс е осеян с афоризми, в които всеки би се припознал, особено ако е на кръстопът.

5. „Яж, моли се и обичай”, Елизабет Гилбърт

Съкрушена след тежък развод, журналистката Елизабет Гилбърт решава да направи един подарък на себе си – да пропътува за една година през любимите си държави. Трите „И” – Италия, Индия и Индонезия, ѝ носят не само нови приятели и преживявания, но и връщат онзи животоспасяващ еликсир, наречен смях. Този бестселър е препоръчително да се приема поне по три пъти на ден това лято!

За още книжни класации и коментари виж тук.

А  може би имаш нужда от малко "детска" мъдрост, извлечена от бестселърите в жанра за най-малките.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *