Музика в новo измерениe: Tokyo на Рут Колева

Два свята, които се сливат в блаженство и хармония

  • 30.01.2017
  • от Плами Максимова
  • снимки: Диляна Флорентин

Тя вдъхновява с гласа си, кара ни да се осмеляваме с действията си и винаги ни изненадва с музиката си. Тя е Рут Колева, която често разказва това-онова за родните артисти и техните проекти на читателите на Go Guide, и за да е честно, и ние ще ти разкажем това-онова за нейната последна музикална експресия.

Името й е Tokyo. И днес е официалната премиера на видеото в YouTube. То съответно е заснето из улиците на японската столица. В рамките на три дни Рут, режисьорът и камерата се разхождат и преживяват хилядите гледки на това космическо място.

Това е парче, което прелива от чувства и отразява емоционалното състояние на Рут, точно в  този момент от живота й. Името на песента е свързано метафорично с това, какво е градът и какво е нашият вътрешен свят. Two worlds collide - както в една връзка два свята се сливат в блаженство и хармония, така Токио е олицетворение на това, как Изтокът среща Запада, технологията среща традициите, темпото среща спокойствието.

 "You are everything I want" е личното послание на певицата към някой, който, макар и разбил сърцето й, я мотивира да направи нещо толкова добро като тази песен.

Замечтаните вокали те карат да слушаш със сърцето и биват забелязани от британския композитор и продуцент Марк Ронсън и световни медии като Radio 1 Lebanon, BBC, Pitchfork, Purple Melon и kaltblut-magazine.

През следващите месеци Рут я очакват турнета в САЩ и Австралия, но преди да замине отвъд Океана, можеш да я видиш на сцената на Зала 1 на НДК, където заедно със цял симфоничен оркестър ще ни даде възможността да се докоснем до тази най-висша форма на музикално изпълнение. Билети можеш да си купиш от тук!

Още нещо добро за слушане!