Jameson представя: Пет филма с поне по пет истории вътре

Филми матрьошки, или когато историята е част от друга история, която е част от трета история

0 коментара Сподели:

Друго си е, когато в един филм имаш дузина герои, любовни истории, престрелки, катаклизми, сблъсъци с динозаври и какво ли още не… Ако не е манджа с грозде, то със сигурност е много добро. Мултиплот лентите са като общ план на живота, погледнат през микросъдбите на независими хора.

LOVE ACTUALLY (2003) 
ЛЮБОВ НАИСТИНА

Дали от сезона или заради Хю Гранд, първи в списъка е ултимативният коледен филм, който преследва навързаните любовните драми на дузина лондончани – от най-малкия, страдащ от любовна мъка по своя съученичка, до този, който се появява пред вратата на съпругата на най-добрия си приятел, за да й се обясни.
Трейлърът е тук.

TRAFFIC (2000)
ТРАФИК

Наркобизнесът е многопластова работа, а и "мултиплотовa", когато го режисира Стивън Содърбърг. Бенисио дел Торо и Катрин Зита Джоунс са в две различни полета по линията на доброто и злото в лентата. Разказ за политика, вяра, морал и липсата му. "Трафик" изглежда почти документален и е задължителен.
Трейлърът е тук.


AMORES PEROS (2000)
ЛЮБОВТА Е КУЧКА

Алехандро Иняриту, или човекът, който сблъска Лео с мечка за единия „Оскар“. Години преди това да се случи, излиза дебютната му лента за живота и класовата сегрегация в Мексико. Автомобилна катастрофа е свързващият елемент между отделните истории и съдби (номинация за „Оскар“ за чуждоезична лента).
Трейлърът е тук.

MAGNOLIA (1999)
МАГНОЛИЯ

Филмът, последвал порно епоса Boogie Nights, разказва за живота на случайно избрани обитатели на долината Сан Фернандо (Лос Анджелис), сред които изпъкват Джулиан Мур и Том Круз. В тази лента Пол Томас Андерсън успява да покрие цял спектър от несъвместими емоции и да сътвори все груби намеси на съдбата.
Трейлърът е тук.

PULP FICTION (1994)
КРИМИНАЛЕ

Казват, че "Криминале" е филмът, благодарение, на който Тарантино минава от графата "малко познато инди" в мейнстрийм категорията. Доказано никой не може да жонглира толкова добре с десетки герои и няколко истории накуп, че дори да си прави шеги с хронологията на събития. Пир за ума и окото.
Трейлърът е тук
.

Виж какво представи Jameson миналия път: пет филма с обрати, които ни отвяха главите.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *