ТОП ТРИ: Приложения за Road Trip

Наслади се на пътуването с най-добрите мобилни приложения

  • 13.08.2013
  • от Йордан Ангелов

Лятото е в разгара си и се чудим как да използваме всяка свободна минутка през уикенда, за да отскочим до любимите български и гръцки плажове. Освен че знаем кои са готините заведения и събития, искаме да ти покажем и три готини приложения за твоя смартфон (с Andrоid или iOS), с които пътуването до желаната дестинация ще е още по-забавно и приятно.

Field Trip

Field Trip е най-добрият гид към готините и уникални неща в света около теб. Приложението автоматично ще те информира, когато наближиш нещо интересно. Откриваш най-близките локации чрез интерактивна 2.5D карта. Ако откриеш нещо впечатляващо, може да го добавиш в базата данни на Field Trip.

Досущ като във Facebook и Foursquare, и тук всеки може да добавя локации, които се одобряват от администратори и след това се използват свободно. Нотификации могат да излизат за всякакви заведения и забележителности, но ако ти идват в повече, винаги може да ги спреш.

Свали от Google Play

Свали от App Store


 

Project Noah

Не всеки road trip е свързан с пътя до морето по скучни магистрали и спиране на еднакви и познати до болка бензиностанции. Ако си се упътил към планински кътчета или по-рядко използвани второкласни пътища, може да откриеш всякакви непознати растения, животни и пейзажи. Снимаш и записваш всеки незнаен вид, а след това другите потребители на приложението ще ги разпознаят вместо теб.

За още по-голямо забавление използвай опцията My Missions, където откриваш мисии от цял свят. Може да се включиш в активни или да предложиш твоя, уникална идея. Изключително впечатлени бяхме, когато установихме, че приложението се използва и от зоолози и учени от лаборатории, които помагат на обикновените потребители, а те от своя страна следят за биоразнообразието по земното кълбо.

Свали от Google Play

Свали от App Store


 

Traveler

Разработеното от студенти на Bell University, приложението обединява всички снимки, видеоклипове, аудио бележки и записки. Към всяко изображение добавяш информация, описание, гелококация.

Има и много интересната опция Path, с която записваш маршрут, по който вече си минал. Така най-накрая няма да се губиш в непознати градове.

Ако имаш Galaxy Note устройство на Samsung, със стилуса може да си скицираш маршрут и важни обекти. 

Свали от Google Play


За още приложения търсете списанието за мобилни приложения и умни устройства SmartApps в по-добрите заведения и киносалони в цялата страна.

А кое е вашето незаменимо мобилно приложение, когато сте на път?