Кого облече Холивуд за Halloween

Издание 2016 или образите, които са на дневен ред

0 коментара Сподели:

Остават само няколко дни до един от най-шантавите празници, където всеки може да влезе в роля, вдъхновена от някой образ на поп културния свят, в който живеем. И макар някои да се опитват да го отричат и анатемосват, тъй като не бил български празник, Хелоуин, или Денят на Вси светии е един хубав повод за малко повече усмивки в намръщената есен. По правилата на Хелоуин маскирането трябва да е в някой страшен образ, за да изгоним злите духове, но на практика това си е годишният маскен бал, в който всеки се превъплъщава в персонаж, изглеждайки като излязъл от страниците на някоя книга, филмили пък е плод на собственото му въображение и вдъхновение.

Всяка година на екран се появяват завладяващи герои, които вдъхновяват нас, зрителите, и какъв по-подходящ случай от празника на тиквения фенер, за да влезем за малко в техните обувки. Холивуд винаги е създавал персонажи, които пленяват въображението, и въпреки че до момента по-класните продукции са в света на сериалите, кинообразите, с които се срещнахме за пръв път през 2016, наистина са доста колоритни, а пък други бяха изтупани от прахта и напомниха за себе си.

Доскоро филмите за супергерои бяха територия, която разчиташе предимно на мъжката аудитория, но

с развитието на жанра нежният пол проправи своят път в света на комикс адаптациите за големия екран и тази година два иконични образа имаха своите филмови версии.

Батман и Супермен се изправиха един срещу друг през пролетта на тази година и ако широката публика е презапозната с двамата герои,  Жената чудо чак сега направи своята премиера в игрален филм, въпреки че образът отбеляза наскоро 75 години, откакто за пръв път се е появява на страниците на комикс списанията. Със своята сила, дързост, морални принципи и не на последно място – визия на супер модел, смелата амазонка е образ, който може да вдъхнови независимите млади дамиза тазгодишния им образ.

Ласо (въже), меч, тиара, пуснати коси и комбинация от червен топ и синя къса пола с тук-там някой златен акцент са необходимите реквизити, за да сте Жена чудо.

С иконичната роля, която направи Хийт Леджър във втория филм от трилогията на Кристофър Нолън за Черният рицар, Жокерът се превърна във водещия образ на всяко издание на Хелоуин от тогава до сега, а тази година очаквайте неизменно до него да бъде неговата любимка – Харли Куин. „Отряд самоубийци” не блестеше с кинематографични достойнства, на каквито се надявахме, но пък героите бяха доста колоритни. И сексапилната психотерапевтка, загубила ума си по клоуна – принц на Готъм сити, и превърнала се впоследствие в сладката откачалка с поведение на 10-годишна социопатка, ще е може би най-честият образ, който ще виждаме този път сред тълпите маскирани.

Размазан грим с цветен акцент бебешко синьо от едната и розово от другата страна, коса, вързана на две опашки в същите цветове, пистолет, бейзболна бухалка и луд поглед с неслизаща усмивка от лицето са нещата, които ще ви превърнат в Харли Куин.

Може да предпочетете и един второстепенен герой от същия филм, каквато беше Катана – маскираната жена самурай, която пленява душите на своите жертви в меча на своя загинал любим. Ако пък нито един от персонажите не ви е по вкуса, DC комикс имат Жената котка, която винаги е актуална, особено с един Батман до себе си.

2016 е и годината за Deadpool – любимец на феновете заради цветущият си език и нестандартния си подход във всяко едно отношение – от воденето на битки с лошите до любовния му живот, Уейд Уилсън е персонаж само за ценители.

Други комикс вдъхновения: Супергърл, Светкавицата, Върколака, Отмъстителите – Железният човек, Капитан Америка, Спайдърмен и др.

За един наистина зловещ образ, напълно в духа и традициите на празника, може да се спрете на демоничната монахиня от „Заклинанието 2”.

Това е може би образът, който е и истински страшен, и напълно нов персонаж в света на хоръра, който още дълго време ще напомня за себе си, като се подготвя и отделен филм за тази „добра женица”.

„Warcraft: Началото” не успя да бъде боксофис хитът, който да развали проклятието на филмите, адаптирани по видеоигри, но пък приказните герои, с които е наситен светът, са напълно достатъчни, за да пленят съзнанието ни и да опитаме по свой аматьорски начин да бъдем орки, рицари или елфи, без да разчитаме на компютърни ефекти.

„Книга за джунглата” ни припомни историята на  човешкото дете Маугли и отново е сред актуалните герои на 2016-а и макар костюмът да е най-простият от всички, едва ли в началото на ноември ще предпочетете да се разкарвате само по червена препаска.

Други филмови герои, които видяхме на екран и тази година, са Лудият шапкар, Ловци на духове, Костенурките нинджа – стари и изпитани във времето герои.

За феновете на „Междузведзни войни” класическите Хан Соло и Принцеса Лея, Дарт Вейдър и някой Стормтрупър могат да отстъпят място на героите от миналогодишния „Епизод VII: Силата се пробужда” и да заложите на Кайло Рен и бъдещата джедайка Рей.

Ние пък почерпихме вдъхновение от Halloween експерта Илиян Дяков. Виж кои са най-странните превъплъщения, които е виждал.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *