Музикален съпровод: Част 4

Предпразнични музики от къщата на Go Guide

0 коментара Сподели:

Този път се уволняваме в сряда след тридневна работна седмица, която се усети като тримесечие. По традиция се изпровождаме с ритми от разнообразни кътчета на света, като всяко парче е саундтрак на собствения ни филм. Едно обаче  ни обединява – всеобщото превключване на по-лежерни честоти, поредните пътешественически пориви и дежурният парти заряд. Идеални метеорологични условия да се напочиваш и наслушаш на хубава музика.


Повлиян от сезона и разни приятни емоции, тези дни китарите продължават да звучат навсякъде около мен. Сутринта се събудих с големите слушалки на главата и лайфа  на Radiohead от Lollapalooza в Berlin. Настръхвах на повечето парчета и това със сигурност не беше от отворения прозорец. Уикенда пък направих youtube b2b с TAKEOVER половинката ми Liubo Ursiny край един инфинити басейн с любими рокабилити тракове, откъдето вадя и трака за днес. Simple Minds – Don't You (Forget About Me). Има и винил версия, с интро и аутро, която нищо чудно да пуснем някоя сутрин след парти.

Новината за концерта на Руши на 10 ноември ме хвана неподготвена. IL Ritmo Del Mio Cuore се ускори рязко, а вътрешно започнах да подскачам както едно време, когато дебнех всяко излъчване на едноименната песен по ММ. Обичам го това момче и цялото му творчество, от което избирам най-слънчевата песен – апотеоз на малките неща и моментите, в които слънцето целува небето.

С тази песен си пожелавам да почна да си избирам пътешествията за музиката, а не музиката за пътешествията. Нереалният вайб, на който превключваш с Nicolas Jaar, може да се сравни само с тръпката преди пътуване. Каквото и негово да си пуснеш, няма да сбъркаш. Аз съм главно на това от няколко дни.

Най обичам, когато сряда е петък. Оставям това малко френско парче тук за дълъг уикенд с много танци-манци.

 

Електрификация за цялата нация!

Идеално за петък вечер, преди да излезеш на парти.
10 вечерта, сам вкъщи, кокаин, алкохол и това парче до дупка !

Когато разбереш, че работната седмица е три дни.

Ето какво слушахме миналата седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *