Jameson представя: Любимите филми на Петя Данкова

Петя е жена с изумителен глас и вътрешен свят, обсебен от музиката. Ето защо тя е нашият човек да представи пет велики музикални филма по свой вкус

0 коментара Сподели:

Напоследък Петя Данкова внесе свежа нео соул вълна в новата българска музика. Открихме я с лайв видеото на "от Аз до Ти", чухме я на живо с банда от музиканти-супер таланти по време на A to Jazz, а съвсем пресният й албум Sweet or Bitter ни кара да си припяваме любовно и да движим една идея по-щастливо по софийските улици.

RAY (2004)
РЕЙ

Лентата на Тейлър Хакфорд илюстрира съвършено любовта, бунта, бариерите, които само музиката е способна да счупи с подобен замах. Jamie Foxx влиза в кожата на един от най-вдъхновяващите музиканти на всички времена – Рей Чарлс, за да предаде космическата му енергия му по неповторим начин.
Трейлърът е тук.

WHIPLASH (2014)
КАМШИЧЕН УДАР

Историята за обещаващия млад барабанист влиза в "трите най" на Петя лично и емоционално. Въздействат й както терзанията на ученика (самата тя свири на цигулка 15 години), така и ролята на учителя, тъй като днес като преподавател Петя търси своя път на комуникация с учениците си.
Трейлърът е тук.

STAR WARS
МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ

"Спомням си, че когато бях малка, баща ми плачеше всеки път, когато гледаше Star Wars. На мен ми беше страшен, затова само го слушах – затварях очи и си представях свои картини." До днес музиката на Джон Уилямс остава любимият саундтрак на Петя, а сагата изгледала на един дъх на 25 години.
Трейлърът е тук.

AMY (2015)
ЕЙМИ

Документалният филм влиза в любими заради начина, по който Петя усеща Ейми – "мощен дух, затворен в младо тяло, което просто не е издържало". Ейми страда в невъзможността да се справи със славата и пороците си, но оставя след себе си изключителна музикална следа.
Трейлърът е тук.

DREAMGIRLS (2006)
МЕЧТАТЕЛКИ

Макар и да не впечатлява със сюжет, в музикално отношение Dreamgirls се запомня с изумителните изпълнения на Дженифър Хъдсън. Заслужено печели „Оскар“ и неслучайно изправя цялата зала на крака след изпълнението на And I Am Telling You I Am Nоt Going по време на церемонията.
Трейлърът е тук.

Виж какво гледа Златимир Араклиев

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *