ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД

Малко инфо за новия филм на Вим Вендерс, без да те спойлваме излишно

0 коментара Сподели:

След почти 10-годишна пауза Вим Вендерс се завръща в света на игралното кино в типичния си арт стил с драмата „Всичко ще бъде наред”.

Спечелил си световна популярност предимно със своите документални филми, за които е номиниран за „Оскар” цели три пъти, последният от които през 2015 година със „Солта на земята”, немският режисьорни поднася един малък и реалистичен филм. Една човешка трагедия, която носи след себе си буря от терзания, служещи като катализатор за развитието на персонажите във времето, и как по своему се справят с последствията от нея.

Дебютирайки у нас една година след своята премиера на международния филмов фестивал в Берлин, „Всичко ще бъде наред” е разпространяван в някои страни в 3D формат,нетипично за филм от такъв жанр, за да подчертае работата на Вендерс, имащ богат опит с фотографията и улавящ по уникален начин различните нюанси на светлината в своите филми.

Историята тук се фокусира около Томас (Джеймс Франко), талантлив млад писател, шофирайки през зимните пътища на Канада, причинил фатална злополука, и прекарвайки следващите 12 години в изследване на ефекта от тази трагедия върху неговия живот и този на Кейт (Шарлот Генсбур), загубила истински скъп за нея човек вследствие на този нелеп инцидент. Това е и може би единственият вълнуващ момент във филма, останалото е просто наблюдение на това, как времето преминава и нищо съществено не се случва. Бавен и плосък, но съвпадащ напълно с депресивната атмосфера, следствие на историята, която го изисква. Вина и изкупление, вътрешен белег, който ще остане за цял живот. Но и надежда за това, че въпреки всичко ще се изправим и ще продължим напред.

Привлечен към филма заради възможността да работи с именития режисьор, Джеймс Франко напоследък също се пробва да работи зад камерата. Ще видим още и Рейчъл Макадамс като пренебрегнатата половинка на изтерзания писател, която въпреки своята всеотдайност не успява да намери път към душата на своя любим.

Музиката към филма, композирана от носителят на „Оскар” Александър Деспла, определено е един от силните елементи, които спомагат за това филмът да не потъне съвсем в бездната на безразличието и меланхолията.

Финансиран по типично за европейските филми начин, копродукция на няколко държави начело с Германия и включващ още Канада, Франция, Швеция, Норвегия, САЩ, „Всичко ще бъде наред” не е филм за стандартният кинолюбител.

Годините преминават бързо, но минутите едва пълзят в новата драма на Вим Вендерс и въпреки оптимистичното си заглавие филмът е тежък и бездушен.

Но големият творец няма да се бави дълго този път и ще очакваме неговата реабилитация в следващия му филм през 2017, за който е привлякъл тазгодишната носителка на „Оскар” Алисия Викандер и харизматичния Джеймс Макавой. И нека този път всичко бъде наред!


Новият филм на Вим Вендерс, "Всичко ще бъде наред", тръгва по кината в България от днес!

ГЛЕДАЙ ОЩЕ И "КНИГА ЗА ДЖУНГЛАТА" – ВСИЧКО, КОЕТО СМЕ СИ ПРЕДСТАВЯЛИ НА КИНО
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *