#GOMUSIC: НА ПРОЛЕТ С 5ЗВУЧИЕ

Петте пролетни парчета на Боян Бочев

0 коментара Сподели:

Истински съм щастлив и вярвам, че годините на рефрени като “Пролет пукна, ние не…” са отминали безвъзвратно и по нашите ширини. Всъщност, усмихвайки се на пичовете и мацките пред Народен, в bar Switch, Архитектите или където сме се виждали – усещам искрено, че е така. Та ако се кефиш на пролетно разчистване, секс на зелено, студена бирица на рекичка или безгрижно да си драйфаш от балкончето – тези 5 парчета може и да ги помниш… и следващата пролет.

THE 1975 – THE SOUND

Когато за теб говорят от Лондон до Лос Анджелис през Австралия, Токио, Бразилия и ха, България – най-вероятно има и причина. Матю Хийли и компания превключиха на някаква друга предавка в скоростната си кутия. Ускорение, което дори и за най-големите почитатели на манчестърския квартет се оказа изненада. Съдим, разбира се, по втория им студиен албум ‘I like it when you…’, който се пуши с такава наслада, че… сори, куки… Нооо дали Матю не пее точно за една подобна случка зад Двореца например:

Well I know when you're around cause I know the sound
I know the sound, of your heart
Well I know when you're around cause I know the sound
I know the sound, of your heart

При всички положения, това е пролетта…

DNCE – CAKE BY THE OCEAN

Ох, а в това парче има много секс, братчи! По-скоро за лятото или… Уф, аре, моля ти се и ако на някого му е много тийн и му звучи пъпчасало – честито, току-що си спечелихте крещене в ухото: ‘Let's lose our minds and go fucking crazy’, докато не се сети, че не всичко важно се случва между белите стени от 9 до 18. (А моя милост може много да крещи, и то в ефир.)

Всъщност за цялото това развращение може да си държите отговорни DNCE, групата на бохемата Joe Jonas (ex Jonas Brothers), който буквално разкова класациите и музикалните сергии с дебютния сингъл на групичката му. Гъзария. Точка.

KIIARA – HANG THA PHONE


Пролет 2016-а звучи точно така! Трак, на по-малко от 24 часа с премиера в радиото на Apple – Beats 1. (Между другото изкефи ли ви новият iPhone SE – мен много!) Kiiara от Щатите има потенциала да се превърне в следващата trap queen и с такива сингли – посоката определено е вярна.


RUDIMENTAL – RUMOUR MILL FEAT. ANNE – MARIE & WILL HEARD

Продуцентите от Hackney израстват след всеки следващ студиен запис, а на живо, когато са заедно с Will Heard, Anne Marie, Tom Jones и целия екипаж, ти донасят толкова шарени емоции. Супер лесно е да ги етикетираш като drum’n’bass, но опитай да ги почувстваш, подскачайки по слънцето между 15.00 и 16.30 по оградения Поп.
 

AVICII – WAITING FOR LOVE

Шведският мегапродуцент пак обича да вади по някое и друго жужащо сингълче, което небрежно да постига 179 милиона гледания. Лекота, финес, послание, може би повърхностно, но със сигурност оптимистично и очакващо.

Пролетта е тук, така че, моля ви, забравете за емотиконите и просто искрено се усмихнете, ок? 🙂

ВИЖ КАК НОВАТА БЪЛГАРСКА МУЗИКА ОТВРЪЩА НА УДАРА

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *