НОВО! ПРЯСНО! ПАРИ! НОВИТЕ ПРЕМИЕРИ ПО КИНАТА

Агент полуинтелигент и още...

  • 26.02.2016
  • от редакторите

 "Дедпул" продължава доброто си представяне в бокс офиса ни и за втора седмица заема първа позиция с приходи от187 000 лв. Втори остана "Ох, на дядо!" с близо 80 000 лв., а "Аве, Цезаре!" остана чак 5-и с по-малко от 50 000 лв. В последния филмов уикенд на февруари ще видим две премиерни заглавия. Шпионската комедия/пародия "Агент полуинтелигент" със Саша Барон Коен и Марк Стронг и "Боговете на Египет" с Джерард Бътлър и Николай Костер-Валдау.

АГЕНТ ПОЛУИНТЕЛИГЕНТ

режисьор: Луи Летерие
сценарист: Саша Барон Коен, Фил Джонстън
в ролите: Саша Барон Коен, Марк Стронг, Пенелопе Круз, Айла Фишър, Ребъл Уилсън, Скот Адкинс и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7.2/10 (от 563 гласа)
рейтинг в metacritics: 46/100
рейтинг в rottentomatoes: 55%
Новият проект на Саша Барон Коен го вкарва в ролята на Карл Бъчър - футболен хулиган. Брат му, агент Себастиан Бътчър (Стронг), е топ шпионин, а новата му мисия го задължава да работи заедно с полуинтелигентния си брат. Отзивите на критиката до момента са средни:

Докато филмът е смешен в голяма част от времето, той не показва Коен в пълния му потенциал. Това, от което се нуждаем, е да го видим отново в "Борат режим.


БОГОВЕТЕ НА ЕГИПЕТ

режисьор: Алекс Прояс
сценарист: Мат Сазама, Бърк Шарплес
в ролите: Джерард Бътлър, Николай Костер-Валдау, Брендън Туейтис, Къртни Ийтън, Елоди Юнг и др.
очаквания: 1/10
рейтинг в imdb: 5.7/10 (от 889 гласа)
рейтинг в metacritics: 26/100
рейтинг в rottentomatoes: 12%
Смъртният герой Бек (Туейтис) се съюзява с бог Хор (Валдау) срещу Сет (Бътлър), безжалостния бог на мрака, който е узурпирал трона в Египет, всявайки хаос и конфликт в мирната и просперираща империя. Всеки, гледал трейлъра на "Боговете на Египет", трябва да е наясно, че това се очертава да бъде един от най-лошите филми, излизали у нас напоследък. Съвсем очаквано отзивите на критиката са безжалостни:

Боговете на Египет" е какофония от ослепителни визуални ефекти и шумен, вилнеещ екшън.

Oще кино през март