БЕЛИЯТ ДОМ: ПОД ЗАПЛАХА

„Никога не оставяй премирението да вземе връх, защото то може да надделее над възможностите, които живота ти предоставя”

  • 21.06.2013
  • от Дамян Михов

Държава: САЩ / Жанр: Екшън / Режисьор: Роланд Емерих
В ролите: Джейк Уебър, Мат Крейвън, Ричард Дженкинс, Джеймс Уудс, Маги Джиленхол, Чанинг Тейтъм, Джейми Фокс, Ланс Редик

Роланд Емерих е режисьор и продуцент, който няма навика да се съобразява с мнението на зрители и критици, когато става дума за суперпродуцкии с противоречиви художествени качества. И независимо от няколкото неуспешни в последните години заглавия той пак нагазва дълбоко в екшън жанра. Историята, както официалната версия твърди, ще се върти около Джон Кейл – наскоро отхвърлен кандидат за агент на тайните служби на Америка. За младият и амбициозен мъж тази неочаквана несгода е със статут на лична катастрофа. В опит да превъзмогне огорчението, той решава да използва и малкото връзки, които е създал, и да разведе приятелката си из коридорите на Белия Дом. Проблемът е, че това съвпада със сложен за изпълнение, но успешен план за превземане на уж най-непревземаемото място на планетата. Последвалият национален, военен и агентурен хаос е добре дошъл за вътрешно борещият се с достойноството си мъж. Един неочакван шанс за действие от негова страна, от което освен бъдещето на нацията, пряко зависим се оказва и живота на президенстката щерка.

Премиера в България: 28.06.2013
OЧАКВАНИЯ: 4/6