ТЪРСЯ СИ ПОСТАНОВКА

Седмица, наситена с премиери и причини да побързаш да си купиш билети

0 коментара Сподели:

Ако и тази седмица ти се ходи на театър, но не си сигурен какво точно да избереш, ние ще ти помогнем. Предлагаме ти няколко премиерни, няколко театрални класики, смях, драма, любов, притчи и какво ли още не. Избери най-доброто или посети всички!

„НИЕ СМЕ ВЕЧНИ!“ (ПРЕМИЕРА)
6 ОКТОМВРИ (ВТОРНИК), ТЕАТЪР СОФИЯ, 19:00 ЧАСА

Едно представление за всички млади хора и решенията, които вземат. Разкъсването между България и света. Да остана или да замина?  Има ли смисъл да се ходи на протест, има ли смисъл да се отделя време на семейството. 5 съученици завършват училище и предстои да стъпят в истинския живот. От другата страна стои героиня, която е по- голяма, с повече житейски опит. Какво стои между младежките мечти и „амбициите“ на възрастния?
В историята са въвлечени актьорите Боян Арсов, Юлиян Рачков, Антон Григоров, Симона Халачева, Дария Симеонова, Лора Мутишева.
Другите дати, на които можеш да гледаш представлението: 13, 29 октомври.

„РИБАРЯТ И НЕГОВАТА ДУША“
6 ОКТОМВРИ (ВТОРНИК), ТЕАТЪР 199, 19:30 ЧАСА

Оскар Уайлд. Един от най- вълшебните разказвачи. Безумно талантливият ни Мариус Куркински режисира „Рибарят и неговата душа“, като ни потапя в специалния свят на великия писател.
„Хората сега гледат на живота като на хазартна игра. А животът не е игра. Животът е тайнство. Неговият идеал е любовта. Неговото пречистване – жертвата.” Оскар Уайлд
Владимир Карамазов, Ана Пападопулу, Радена Вълканова и Велислав Павлов имат отговорната задача да влязат в образ на текст, който винаги ще бъде любим.

„ВЕЧЕРЯ ЗА ТЪПАЦИ“
7 ОКТОМВРИ (СРЯДА), САТИРИЧЕН ТЕАТЪР „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“,  19:30 ЧАСА

Произведението на Франсис Вебер е истинско удоволствие за зрителя. Постановката е комбинация от изтънчен хумор и умни уроци и поуки. Не може ли тъпакът да бъде добър и сърдечен? На сцената се случват обърквания, изневери, телефонни обаждания, споделяния, диви смехове и много вечери и обрати. Ако избереш „Вечеря за тъпаци“, няма да сбъркаш и ще си подариш супер забавна вечер. За страхотно високото ниво на постановката се грижи брилянтният актьорски състав, включващ Христо Гърбов, Иван Бърнев, Веселин Ранков, Жанет Йовчева, Калин Сърменов, Ана Вълчанова.

„ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА ДЕНЯ КЪМ НОЩТА“ (ПРЕМИЕРА)
07 ОКТОМВРИ (СРЯДА), НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, 19:30 ЧАСА

Юджин О‘Нийл – бащата на американската драматургия, създава „Дългият път на деня към нощта“. Авторът е носител на Нобелова награда за литература и четирикратен носител на „Пулицър“. Пиесата е почти автобиографична. Самотна майка, жертва на наркотиците, баща алкохолик, бивш актьор, емоционално нестабилен брат и друг, болен от туберкулоза. В текста непрестанно се преплитат болката с омразата, любовта и вината, надеждата, смъртта, болестта на духа и на тялото, преодоляването, силата на семейството.
Актьорите, които ще те потопят в света на тази велика драматургия, са Стоян Алексиев, Бойка Велкова, Деян Анелов, Дарин Ангелов, Ева Данаилова/Теодора Кулева.
Ако в сряда нямаш възможност да гледаш представлението, можеш да го направиш и на 9, 19, 28 и 29 октомври.

„КУХНЯТА“ (ПРЕМИЕРА)
13 ОКТОМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК), МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР „НИКОЛАЙ БИНЕВ“, 19:00 ЧАСА

Пиесата от Арнълд Уескър днес е режисирана от Владимир Люцканов. Представление със завидна хореография, множество метафори, чувство за хумор, тъга, любов, приятелство и много усърдна работа. Действието се развива в кухнята на голям лондонски ресторант, но не представя ли това труда на всички хора в различните офиси, предприятия, фирми, магазини, фабрики? Стресът и скоростта на деня трябва ли да ни лишат от мечтите ни?
Актьорите, който се захващат с представлението, раздавайки цялата си енергия на сцената, са Александър Хаджиангелов, Ангелина Славова, Веселина Конакчийска, Вихър Стойчев, Гергана Христова, Зорница Маринкова, Искра Донова, Койна Русева, Красимир Недев, Кристина Янева, Мариана Миланова, Мая Бубарска, Никола Стоянов, Николай Луканов, Светослав Добрев, Стефан Мавродиев, Юлиян Петров, Явор Спасов, Ярослава Павлова, Рая Пеева, Деян Цветков, Мартин Смочевски, Ния Кръстева, Петър Дочев, Севар Иванов, Симеон Дамянов.
Ако на 13 октомври си зает, задължително посети „Кухнята“ в някой от следващите дни: 14, 27, 28 октомври.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *