ГРАНДЕ ГУСТО С КИНО НА ОТКРИТО

Подари си големия летен кеф – кино на открито и други глезотии

0 коментара Сподели:

Като изтъкнати хедонисти обичаме да си осигуряваме поне по едно приятно преживяване преди, по време на или след задължителните занимания за деня. Всеки втори четвъртък Гранд Кафе в Гранд Хотел София се превръща в рая на земята за тези, които разбират удоволствието като нас, а  именно – филм на открито със специално меню от виртуозни готвачи. Виж по-долу кои прожекции да си резервираш, ако решиш да си купиш билет за някоя от тях на стойност 29 лв.

 УРОК (THE LESSON) , БЪЛГАРИЯ-ГЪРЦИЯ, 2014, 105 МИН
16 ЮЛИ 2015 Г., 21,00 ЧАСА

Млада учителка трябва да се справи с поредния проблем в класа – има крадец сред учениците. Тя е уверена, че ще разкрие кой е и ще му даде "добър урок". Но в личният й живот нещата също стигат критична точка. Заради дългове има опасност да отнемат дома на семейството й. Пред нея стой решението дали да наруши принципите си. След официалната церемония по връчването на годишните награди на Българската филмова академия, 5 отличия и номинации в 8 категории, „Урок“ блесна като най-добрия филм за 2014 г.
 

КУТИЯ ЗА ХРАНА (THE LUNCHBOX / DABBA), ИНДИЯ, ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ, 2013, 104 МИН
30 ЮЛИ 2015 Г.  (ЧЕТВЪРТЪК), 21,00 ЧАСА

"Кутия за храна" е филм, създаден през  недалечната 2013 г., който побира в 104 минути всичко, което съхраняваме в своята лична кутия за храна за душата. Учени от „Харвард“ изследват сложната система от разнасяне на кутии с храна, приготвена от домакините и доставяна от общност от над 5000 разносвачи до офисите на техните съпрузи из Мумбай. Установяват, че само 1 на 4 милиона кутии пристига на грешен адрес. Това е историята на една такава кутия, пропита с носталгия и надежда за бъдещето.
 

ЦИРК „КОЛУМБИЯ” (CIRCUS COLUMBIA), БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА-ФРАНЦИЯ-ВЕЛИКОБРИТАНИЯ-СЛОВЕНИЯ-ГЕРМАНИЯ-БЕЛГИЯ-СЪРБИЯ, 2010, 113 МИН
13 АВГУСТ 2015 Г. (ЧЕТВЪРТЪК), 21,00 ЧАСА

Историята се развива в бивша Югославия и се завърта около мъж на име Дивко, който се завръща от 20-годишно изгнание в Германия с много кеш, секси гадже и… черна котка, която му носи късмет. Докато Дивко се опитва да се сближи с 20-годишния си син Мартин, целият град търси изгубената котка, защото се надява на голямата парична награда. Увлечени в ежедневните си грижи, хората не забелязват назряващия политически конфликт – Хърватска се е отцепила и всички в Югославия трябва да изберат на чия страна са, докато сърбите бомбардират Дубровник.
 

ХРАНА ЗА ДУШАТА (SOUL KITCHEN), ГЕРМАНИЯ, 2009, 99 МИН
27 АВГУСТ 2015 Г. (ЧЕТВЪРТЪК), 21,00 ЧАСА

Знаменитият Фатих Акин създава храна за душата, която те каним да опиташ в края на август. Проследи историята на младия ресторантьор Зинос, който е зарязан от дългогодишната си приятелка, защото прекарва повече време в ресторанта си, отколкото с нея. Вследствие на тези събития Зинос решава да продаде ресторанта и да я последва в Шанхай. Но както сам добре знаеш, нещата невинаги стават така, както сме ги планирали.

Ако избереш да прекараш тези четвъртъци пред големия екран, ще можеш да се насладиш на качествено вино, бира, брускети от пармезан, домашен чипс, белгийски шоколад, приготвен на място, или сладолед с босилек, подправки или лавандула. Глезотиите са на ниво. Лято е, постарай се да включиш достатъчно удоволствия в графика си.

Ако си пропуснал премиерите от миналата седмица, ето къде да наваксаш. Другите очаквай по традиция в петък.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *