ПОЛТЪРГАЙСТ И ШПИОНИ ПО КИНАТА

През първата кино седмица на юни по екраните ще видим премиерните филми - хорър римейка "Полтъргайст" и "Шпиони" с Мелиса Маккарти, Джъд Лоу, Роуз Бърн и Джейсън Стейтъм

  • 05.06.2015
  • от Стефан Димов

Бедственият филм с участието на Дуейн Джонсън "Сан Андреас" успя да избие вложения си бюджет за по-малко от седмица, а у нас се представи повече от добре, като зае първото място с близо 200 000 лв. приходи. Зад него се наредиха "Лудият Макс: Пътят на яростта" и "Утреландия", а "Бродуейска терапия" остана чак на шесто място с малко над 10 000 лв. приходи.


ПОЛТЪРГАЙСТ
режисьор: Гил Кенан
сценарист: Дейвид Линдзи-Абеър (по историята на Стивън Спилбърг)
в ролите: Сам Рокуел, Розмари Деуит, Сакън Шарбино, Джаред Харис и др.
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 5.2/10 (от 7735 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 32%
рейтинг в metacritics: 47/100

Поредният американски римейк по филм на ужасите преправя класиката от 82-ра, по сценарий на Стивън Спилбърг, получила три номинации за "Оскар" - "Полтъргайст".
Домът на семейство Боуън е обитавано от зли духове, които отвличат най-малката им дъщеря. Сега те трябва да обединят сили и да си я върнат обратно.
Лентата получава предимно негативна критика:
"Полтъргайст компетентно отдава почит, без да внася нищо наистина стойностно към оригиналния филм. Римейкът в крайна сметка се оказва еднодневен и наполовина страшен от титуляря си."
ШПИОНИ
режисьор: Пол Файг
сценарист: Пол Файг
в ролите: Мелиса Маккарти, Роуз Бърн, Джъд Лоу, Джейсън Стейтъм, Миранда Харт, Сам Ричардсън и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 7.5/10 (от 5751 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 94%
рейтинг в metacritics: 76/100

Шпионските екшън-комедии с пародиен дух станаха особено популярни напоследък, а "Шпиони" е поредното попълнение.
Аналитичката към ЦРУ Сюзан Купър (Маккарти), която досега е работила на бюро, става доброволец и бива внедрена под прикритие в света на смъртоносен дилър на оръжия.

Лентата на Пол Файг ("Шаферки", "Нежна полиция") получава силни отзиви от критиката:
"Едновременно обширно и прогресивно, "Шпиони" ни залива от солиден смях и предлага още едно доказателство, че Мелиса Маккарти и сценарист-режисьорът Пол Файг изкарват най-доброто от другия."