ДЕТЕ 44 И ЧЕНГЕТО НА МОЛА 2 ПО КИНАТА

През новия априлски уикенд по екраните ще тръгнат две премиерни заглавия - трилърът с Том Харди и Гари Олдман “Дете 44” и комедията “Ченгето на мола 2”

0 коментара Сподели:

След феноменалния старт на Вин Дизел, Пол Уокър и компания, “Бързи и яростни 7” отново прекърши конкуренцията, като събра повече от 400 000 лв. през втория си уикенд, а за една седмица лентата събра невижданите за такъв период 2 милиона лева. Интересът към останалите премиери от миналата седмица бе слаб – “Ex Machina” и “Най-дългото пътуване” изкараха общо 40 000 лв.

ДЕТЕ 44
режисьор: Даниел Еспиноса
сценарист: Ричард Прайс (по романа на Том Роб Смит)
в ролите: Том Харди, Гари Олдман, Нууми Рапас, Джоел Кинаман, Джейсън Кларк, Венсан Касел и др.
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 5.8/10 (от 405 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 89%
рейтинг в metacritics: 30/100

Режисьорът на “Лесни пари” и “Секретна квартира” се завръща с мистериозен трилър по бестселъра на Роб Смит, развиващ се в Съветския съюз по времето на Сталин. Бившият агент по сигурността Лео Демидов (Харди) разследва поредица от жестоки убийства на деца. Трейлърът на филма предизвика поредица от отрицателни коментари спрямо ужасяващия изкуствен руски акцент, който се превърна в голямо клише в последно време, каращо дори актьори от калибъра на Том Харди и Венсан Касел да звучат (изглеждат) потреcаващо.
Критиките за филма са предимно отрицателни. Въпреки усилията на актьорите лентата е описана като пилотен епизод на телевизионна драма, изпълнена с клишета и лишена от истинско напрежение.

ЧЕНГЕТО НА МОЛА 2
режисьор: Анди Фикман
сценарист: Кевин Джеймс, Ник Бейки,
в ролите: Кевин Джеймс, Ремни Родригес, Нил Макдона, Данела Алонсо и др.
очаквания: 3/10
рейтинг в imdb: 4.2/10 (от 69 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 0/100

Продължение на финансовия хит от 2009, комедията с Кевин Джеймс ни показва как след 6 години на безупречна службa Пол Бларт (Джеймс) излиза в заслужена ваканция. Той отива във Вегас с дъщеря си точно преди тя да влезе в колеж, но проблемите не чакат никого и когато дългът го призове, Бларт се явява.
Отзивите за филма са толкова лоши, че критиците се опитват да посочат малките неща, които могат да се нарекат положителни.
“Какъв филм би било, ако всеки замесен в него бе направил поне минимално усилие?”

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *