ТВЪРДЕ ЛИЧНО 3 И СЕДМИЯТ СИН ПО КИНАТА

Тръгват третата част на суперекшъна с Лиъм Нийсън - "Твърде лично" и дълго отлаганото фентъзи на Сергей Бодров - "Седмият син"

0 коментара Сподели:

Премиерите от миналата седмица "Игра на кодове" и "Падингтън" се представиха достойно в родния ни бокс офис, но не успяха да изместят третия "Хобит" от водачеството. През втората филмова седмица на януари имам две нови предложения.

ТВЪРДЕ ЛИЧНО 3
режисьор: Оливие Мегатон
сценарист: Люк Бесон, Робърт Марк Кеймън
в ролите: Лиъм Нийсън, Маги Грейс, Форест Уитакър, Фамке Янсен, Дъгрей Скот и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 7,7/10 (от 2940 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  21 %
рейтинг в metacritics: 29/100

Бившият агент Брайън Милс (Лиъм Нийсън) е натопен за убийството на собствената му жена (Фамке Янсен). Докато е преследван от полицията, Милс трябва да използва всичките си умения, за да намери истинския убиец и да изчисти името си. Първите две части акумулираха 600 милиона долара в световния бокс офис при вложени 70 милиона, а почитателите на класическия екшън останаха повече от доволни. Отзивите за лентата до момента са предимно негативни.

СЕДМИЯТ СИН
режисьор: Сергей Бодров
сценарист: Чарлс Лийвит, Стивън Найт, Мат Грийнбърг
в ролите: Джеф Бриджис, Бен Барнс, Джимон Хонсу, Джулиан Мур, Кит Харингтън, Оливия Уилямс и др.
очаквания: 3/10
рейтинг в imdb: 6,1/10 (от 2010 гласа)

Новият филм на Сергей Бодров ("Монгол") най-накрая намери своето място на екраните, след като първоначалната му насрочена премиерна дата бе преди две години – 15 февруари 2013 година. Множеството смени на датата са причинени от отлагания за завършване на постпродукцията, смяна на дистрибуторите и фалит на студиото за визуални ефекти, работещо по филма. В крайна сметка желаещите вече могат да го видят. Въпреки кадърния режисьор, добрия актьорски състав, 100-милионния бюджет и сценаристи от класата на Чарлс Лийвит ("Кървав диамант") и Стивън Найт ("Лок") лентата не изглежда особено привлекателно, карайки актьори като Джеф Бриджис и Джулиан Мур да изглеждат смешно.

Виж и кои са филмите, които не си изпуснал, ако си ги пропуснал през миналата година.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *