Jameson представя: 5 любими филма на Белослава

Романтична селекция от всеобщата ни любимка Белослава

0 коментара Сподели:

Момчил Христов

Белослава е от онези хора, които градят образа на града ни по онзи, хубавия начин. Независимо дали го прави с музиката си или с пространството, създадено с душа – Ателие, тя има отношение към нещата, а ние го ценим. Оказа се, че и киното не й е чуждо.

Не мога да се спра! Бих могла да изброя поне 10 любими филма, а и избегнах класики като „Кръстникът“ и „Имало едно време в Америка“, а не бива.


THE WAY WE WERE (1973)
ТАКИВА, КАКВИТО БЯХМЕ

Барбара Стрейзънд и Робърт Редфорд създават една истинска любовна история, такава, която те докосва, без да е излишно сладникава или да изглежда някак нагласена. Това е и първата любовна история, която гледах, може би бях в първи клас… По-късно Барбара Стрейзънд зае първо място в списъка на любимите ми певици. Трейлър тук.

TAXI DRIVER (1976)
ШОФЬОР НА ТАКСИ

Гледах го отново в ранното си детство, бях влюбена в психопатния образ на героя. Интересен факт е, че Paul Schrader написал сценария за пет дни и през това време държал на бюрото си заредено оръжие, ей така за мотивация и вдъхновение. Робърт де Ниро пък работил по 12 часа на ден в продължение на месец като шофьор на такси, за да се подготви за ролята. Трейлър тук.

BOOGIE NIGHTS (1997)    
БУГИ НОЩИ

Страхотната Julian Moor и още дузина невероятни актьори са звезди в порно индустрията! От свободния седемдесетарски дух, стил и усещане до актьорската игра филмът е уникален.
За съжаление слуховете, които се носиха за втора част на лентата, бяха безмилостно посечени от Paul Thomas Anderson, който категорично каза, че не прави продължения. Може би за добро, въпреки че още малко от същото би ни зарадвало…  Трейлър тук.
 

CATCH ME IF YOU CAN (2002)
ХВАНИ МЕ, АКО МОЖЕШ

Леонардо ди Каприо блесва като най-добрия фалшификатор и актьор. Завладяваща история, която дори заради второстепенната роля на бащата – Кристофър Уокън, трябва да се гледа. Поредният шедьовър на Спилбърг, и то по истински случай, който е приятна комбинация между романтичен филм и комедия, с голяма доза съспенс между двете – съвсем като истинския живот. Трейлър тук.


HOUSE OF FLYING DAGGERS (2004)
ЛЕТЯЩИ КИНЖАЛИ

Летящи кинжали е една от най-силните любовни истории за времето, в което пораснах. Всепоглъщаща, дълбока и красива точно като филигранната китайска култура. Интересното е, че при дебюта си през май 2004-та на филмовия фестивал в Кан филмът получава 20-минутни овации на крака при премиерата си, което говори много за качеството на продукцията. Трейлър тук.

Тагове: Jameson Белослава
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *