НЯМА НИЩО ЛОШО ВЪВ FACEBOOK MESSENGER

Отговорният редактор на SmartApps Йордан Ангелов ни обяснява защо задължителното сваляне на приложението всъщност е подобрение

0 коментара Сподели:

Наскоро разбрах, че всички потребители на Facebook от мобилно устройство са били задължени да си свалят Facebook Messenger. Първоначално новината не грабна вниманието ми, защото го ползвам от поне шест месеца и съм дотолкова свикнал с него, че ми е на стартовия екран, заедно с иконите на WhatsApp и Viber (което не разбирам защо още се използва през 2014. Не, отговорът „безплатни разговори“ не е достатъчен). Разговарям с хора на три фронта, даже четири, ако добавим Instagram.

Основното притеснение е, че Facebook Messenger изисква много информация от нас, като да снима видео и снимки, да чете съобщения и да разбере локацията по GPS или чрез мрежата. Разбирам, че липсата на обяснение може да изглежда плашещо и дори параноично, че едва ли не някой ни шпионира. Но всъщност тези изисквания са твърде прости – през приложението може да се изпращат директно снимки и видео в чата, а четенето на съобщения служи за верификация (изпраща ви SMS, който автоматично се разчита от Messenger, точно като WhatsApp), когато някой пробва да ви разбие телефона и да ви открадне безценните снимки на мента и спрайт от Слънчака.

Другата опорна точка е, че чатът в рамките на приложението си е работел добре и без отделна програма. Това е колкото вярно, толкова и грешно. След като разговорите са изнесени в отделно приложение, няма да се разсейваш допълнително от нещо, което си видял в потока с новини, докато отваряш съобщенията. Няма да товариш допълнително мобилния си интернет. Няма да товариш излишно и паметта на самия телефон.

Всички големи компании разцепват приложенията си. Google го направиха с Drive, Foursquare извадиха чекирането от мрежата си. Всички тези промени са в името на технологиите и по-лесното и добро ежедневие.

А ако лично теб те дразни – деинсталирай си го. Бъдещето обаче принадлежи на тези, които гледат напред, а не на тези, които са вечно недоволни. Ти избираш от кои да бъдеш.

Виж любимите ни приложения за запознанства.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *