Ракията не е само на дядо ти

Дестилираните напитки за студени вечери

0 коментара Сподели:

Не се подлъгвай по това, че всяко село си има поне един шеф на казана, който ежегодно зарежда махалата и родата с от люти по-люти реколти ракия. Националното ни питие е далеч по-изтънчено, отколкото си свикнал да го виждаш, а за да се произведе както трябва, се иска страшен майсторлък.

Този месец отвъртаме капачките на няколко наистина хубави ракии, които впечатляват с изискания си характер.

Сузи и Рени: експеримент в името на удовлетворението

Rakia Bistra

Бистър като планински поток, извиращ от сърцето ни, еликсирът, който създателите на спомени Memento Café предлагат, разлива вкуса на природата по устните ни. Медена комбинация на ароматния мускатов профил с акациеви медни нюанси. Симфония от мекота, сладост и топлина! Кристална бистрота и изящен аромат носи и духът на лилавата бутилка – дестилирана от цяло грозде от сорта Мускат Отонел по специална технология за получаване на интензивен сортов аромат. Ако по небцето ти пък те погъделичка шипков храст, значи отпиваш от гроздовата ракия, произведена по традиционен метод на дестилация с натурален екстракт от жълта шипка. Блед цвят със сламено­жълти отблясъци позлатява чашата ти, а канелените и пиперени акценти в аромата добавят сладка, благородна и люта пикантност.

Rubaiyat

Дестилирали вкуса на традициите и постоян­ния стремеж към усъвършенстване, Винекс Преслав е сред лидерите в производството на вина и високоалкохолни напитки. А ние се спираме на Нейно Величество Rubaiyat. Серия­та ракии с традиционен стил, висококачествен винен дестилат, класа и благородство във вкуса. И понеже изборът е труден, а на масата ни има място – залагаме на цели три! Специална гроздова ракия, произведена чрез класическа двойна дестилация на вино от сортовете Шардоне и Совиньон Блан. Ракия Rubaiyat, отлежала 15 години, в която различаваме Ризлинг и Шардоне. И ракия Rubaiyat Специална люта, съзрявала 6 месеца в дъбови бъчви, която гъделичка небцето ни с пикантната чушка пири-пири.

Em GOLD

Не чакаме дълго и свободолюбивият дух на EM Gold Wine Spirit също излиза от златната бутилка. Ракията е дестилирана в меден казан тип аламбик от внимателно подбрани сортове грозде: Траминер, Пино Ноар и Совиньон Блан. Има завладяващ цветист аромат с нежни нюанси на ванилия; мек и елегантен вкус, допълващ усещането за ефирност, топлота и абсолютен баланс. С две думи: ракия за ценители!

Soli Invicto

Представяме ти изящната бутилка Soli Invicto Wine Spirit на винарска изба Edoardo Miroglio, дълга почти колкото Ламанша… Еликсирът е получен чрез двойна дестилация в меден казан тип аламбик от ароматни бели вина от сортове Траминер, Шардоне и Мускат Отонел. Вкусът на бутиковата ракия е изискан и бързо обгръща небцето ни с воала на хармонията. На върха на езика ни остават само инициалите на добрия вкус: ЕМ.

Разхождаме те по ул. Цар Иван Шишман

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *