7 вещи, които официално те правят стар

Технологиите, с които рязко издаваш възрастта си

0 коментара Сподели:
7 вещи, които официално те правят стар

Има житейски събития, за които трябва да си мълчиш пред по-младите.

Освен ако не държиш на реакция стил „Братле, колко си стар просто!“. Всичко, което носи в себе си повей на едни отминали години, никога не звучи привлекателно за най-модерните поколения. Затова е и списъкът с вещи по-долу – не е зле да го забравим. Просто дори споменаването им звучи сякаш някой говори за перодръжка, димни сигнали и талига с конски впряг. Ето притежанието на кои вещи рязко издава възрастта ти:

VHS касета

Самият факт, че знаеш как се нарича това тухлоподобно нещо, сам по себе си е достатъчно инкриминиращ. В съвременния свят DVD-то е нещо безвъзвратно изчезнало, камо ли тази вкаменелост с размери на книга, грозно качество на филма и най-често монотонен дублаж.

7 вещи, които официално те правят стар

Уокмен

Със същия успех можеш да разкажеш как си яздил динозавър – по-млад ще изглеждаш. Даже и най-крайните хипстъри, онези които карат балканчета, пишат на тракаща машина и си правят селфи със скина, дори и те не биха носили уокмен. Толкова умряла технология е.

CD плейър

Помниш ли как навремето се водеха разговори, че mp3-ките сплескват звука и нямат хубав бас? Никога недей да го споделяш с никого. Джензитата през целия си живот не са сваляли песен от сайт, а ако са ползвали диск, то е било само за огледалце.

Тамагочи

Джобен виртуален домашен любимец – уау. Наистина точно толкова тъпо звучи тази вещ на хартия. Наскоро имаше опит за завръщане на тамагочитата, но кой знае защо хората имат по-интересни неща за правене на телефона си.

iPod

Цветното блокче метал със сигурност е присъствало в не едно и две писма до Дядо Коледа. Сега обаче, ако някой ти подари iPod, с него единствено можеш да го удариш по главата, ей така, за благодарност. Или да го върнеш за вторични суровини.

Myspace

Странно е да си го представим, но е имало свят и преди Facebook. Някои даже сме закачили бета-версията на социалните мрежи, а именно Myspace. Нали помните, онова с плейъра за песни и теми, пълни с мигащи еднорози. Също така, ако звукът „о-о“ ти вади спомени, запази ги за себе си.

Пощенска марка

Това приспособление предизвиква серия от шокове.

Първо – някога хората са си общували с писма. Второ – те са били платени. Трето – ти е трябвало да ги плащаш. WTF ?! Дори да се е наложило да оближеш една-две марки през живота си, това е излишна за всички информация.

Пет сериала, които не са за изпускане през септември

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *