Какво да правим с тъпите коледни подаръци?

Дядо Коледа не е прочел добре – написах порше, а пак ми е донесъл чорапи

0 коментара Сподели:

Празниците са сезон на разхищение – сред всичките трапези и ритуали, и джиджявки, и боклукчета хората си опукват без замисляне тринайстата, четиринайстата, че даже и петнайстата заплата. Накрая, като утихнат малко празничните емоции, оставаме с един куп храна, от която ни се повръща, и планини от подаръци, които са тъпи по дефолт и за нищо не стават. Аз лично се шокирам всеки път колко малко знаят за мен, живота ми и личността ми нашите. Всяка година получавам комплект за бръснене (знаете ги, онези най-изпърделите, дето афтършейвът мирише на метилов алкохол, а самобръсначката ще ти свали кожата до череп). Важен детайл – аз имам брада, гъста и хипстърска, от години. Преди отказвах да си купувам чорапи, защото на всяка Коледа ме зареждаха със съплай за 12 месеца напред. Въпреки че мистериозно ми се губеха бройки чорапи при всяко пране, все успявах някак си да избутам годината.

Сега се зарибих по чорапите с картинки и тези от баба вече не ме забавляват. Харча си половината заплата за чорапки за ценители и си имам в изобилие за два живота напред. 

Виж повече: Да дадеш по празниците – кампании, които си заслужават

Иначе бих дарявал на сираците всичките простотии, дето трябва да ги приемам за подаръци. Ама май и сираците не биха им се зарадвали. То май никой освен продавачите в магазините, където са се отървали от тях, няма да им се зарадва. Мислил съм си да ги развържа в OLX – имам толкова кутии тъпотии, че мога да изкарам яко кеш. И после – Нова година в съмнителна компанията с изобилие от курви и наркотици! Пробвал съм да преподарявам част от боклуците. Никой не хвана иронията. Можеш да ги изхвърлиш, разбира се, ама дали е редно? Винаги съм се чудел какво правят яките мацки след рождения си ден с всичките милиарди букети, които разните там обожатели им изпращат? Дали у тях мирише на оранжерия една седмица и после като в Къщата на ужасите? Или пък просто ги стоварват на „Димитър Петков“ в борсата и казват – „50 лева за всичко!“. 

Трябва да се премахне традицията с коледните подаръци, това ми е тезата. Поне за възрастни хора в бедна държава. Ако някой иска да ми подари кола – да заповяда. Но иначе отказвам да приемам подаръци, които после само да се чудя какво да ги правя. Можеш ли да откажеш подарък? Както отказваш кафе. „Не, благодаря – имам си комплект за бръснене. Мерси. Иначе много мил жест. Оценявам го.“ И после познай аз какво съм ти купил за Коледа – нещо също толкова ненужно и два пъти по-безсмислено. 

Весела Коледа и приятно прекарване на празниците!

А какво ще има за хапване и пийване виж тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *