Топ 5 дразнители по софийските улици

Най-неприятните типажи, които ще срещнеш в столицата

0 коментара Сподели:
Топ 5 дразнители по софийските улици

снимки: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

В съвременното забързано ежедневие стресът е цар. А освен всичко, с което ни е затрупана главата, трябва да се справим и с неочакваните дразнители по улиците. Ето 5-те най-популярни, които всички срещаме.

Хора, искащи нещо 

Това, от което на всички живущи в София ни е писнало, са хората, искащи нещо. Дори да си най-добрият човек и да имаш силно желание да помогнеш на някого в нужда, разбираш, че тези хора са твърде много. Всяко излизане в столицата, независимо на къса или дълга дистанция, носи своите искащи хора. Някои искат пари за храна, други казват, че имат проблем, трети, че не им достигат 60 ст. за билет до Асеновград, някои искат само бутилки, малки циганчета искат пари за закуска, но не и закуска, а някои са открити и искат няк’ви пари за няк’ва биричка.

Чужденците

Един от дразнителите по софийските улици са компанията от мъже чужденци в началото на 20-те. Всички с една и съща прическа, завладени от идеята, че тук може да се пие толкова евтино. Викат по улиците в жалък опит да привлекат вниманието на българките към тях. И често в късните часове на нощта вървят и скандират нещо глупаво, а на моменти запяват някоя футболна песен. 

Тълпата 

Едно от най-неприятните неща във всеки голям град е тълпата. Там, където има тълпа, действат други правила. На всеки се е случвало да ползва метрото в злополучните часове между 5 и 7. Това преживяване е толкова изцеждащо, че за минути намразваш цялата човешка раса. Там всеки се бори за място, да слезе където трябва и само ако е късметлия – да седне. Тълпата по улиците в пиковите часове също е трудна за преминаване. Хора се движат бавно на голяма група, правейки заобикалянето им истинско изкуство. Тинейджъри си гледат в телефоните, деца вървят наляво, но гледат надясно. 

Занимаващите 

Има един определен тип хора. Те винаги са сами и само чакат удобен момент да се присламчат към някоя компания. Независимо дали седите на пейка в парка, излезли сте да пушите цигара пред клуб или просто сте някъде на улицата, отнякъде се появява човек, който започва да ви говори. Той е твърде дружелюбен, сякаш се познавате от години, и има предложения и идеи. А ако човекът е пиян, тогава без спирачка може да говори с минути, като не пропуска да говори отблизо или да ви тупа по рамото.

Неадекватни хора

Това са онези, които несъзнателно пречат на естественото течение на движението по улиците. Дали са хора, които пресичат, гледайки си в телефона или пишейки на него, докато другите се стараят да ги заобикалят. Или тези, които се придвижват с някакъв футуристичен нов уред, който не могат да управляват. И се стигне до деца, които са абсолютно непредсказуеми. Те гледат на ляво, докато скачат на дясно, тичат, блъскат се и пищят. 

Открий 5-те прически, с които да си истинска звезда в столицата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *