5 low cost дестинации в Европа

Кои са малките съкровища в Европа, които ни излизат евтино?

0 коментара Сподели:
5 low cost

Безценна – това е стойността на културното богатство на Европа.

Десетки епохи, цивилизации и народи пресичат пътищата си именно в Стария континент. Знаеш, че ние определено не сме типичните туристи.

Повече от всичко обичаме да се потапяме в духа на града,

да усетим местните, да вкусим от традицията и да си тръгнем с едно място повече в сърцето. Затова решихме да ти покажем нашите любими low cost дестинации в Европа. Скачаш ли с нас в това приключение?

Краков, Полша 

Полша винаги звучи достатъчно близка и накрая се оказва достатъчно далеч, за да отпадне от списъка с „Къде да ида този път?“. Смело можем да кажем, че тази държава е почти толкова голям културен възел, колкото е и нашата. Вместо да отиваме директно към столицата, този път се отправяме към един от най-известните полски градове – Краков. Хостелите рядко излизат повече от 15 евро на вечер, вълшебната им бира е също толкова впечатляващо евтина, хората са искрено отзивчиви, а духът на града напомня едни други времена – тези на истинската комуникация, на истинските взаимоотношения. 

Виж повече: Полша – земя като от приказка

Рига, Латвия

Отново сме в посока Източна Европа, но този път се качваме към Балтийските държави. Латвия е един от малко познатите бисери в Стария континент, но столицата ѝ определено има какво да ни покаже. В един от най-огромните пазари въобще в Европа ще открием всичко традиционно, което искаме да си домъкнем вкъщи за спомен. Освен това там ни чакат всевъзможни типично латвийски вкусотии, които няма как да открием у нас. Невероятните традиционни супи пък ще открием на изключително изгодна цена, защото храната освен неустоима е и окей за портфейла ни. 

Истанбул, Турция

Преди да скочите, че този град не е изцяло европейски, бързаме да ви успокоим. Били сме и в европейската, и в азиатската част и смело казваме – двете са еднакво вълшебни. В последните две години Турция се превърна в изключително изгодна дестинация и независимо дали искате почивка в някой курорт, или ви се обикаля из дебрите на градския ѝ живот – всичко вече е напълно достъпно. И все пак европейската част на Истанбул изненадва с космополитност, с която малко градове в Стария континент могат да се похвалят. Храната е разкошна и по много, а стрийт културата на хранене е особено добре развита. Алъш-вериш да има, губенето (поне веднъж) е задължително, а останалото е изживяване едно на милион. 

Виж повече: Изгубени в Истанбул

Порто, Португалия

In vino veritas е гравирано в душите, сърцата, умовете и където още се сетите в съществото ни. Затова грабваме раничките си със скоростта на светлината и отлитаме директно в посока безкрайни слънчеви дни – финална дестинация Порто. Освен че ще се насладим на типичната за това крайбрежие архитектура, там ни очаква вълшебното традиционно вино, което след всяка глътка ни накара да се чувстваме сякаш пием амброзия. Нощният живот е на почит в португалския град и местните ни гарантират, че е напълно невъзможно да ни е скучно. Хостелите са едновременно много и евтини, затова със сигурност ще открием къде да отседнем за малко както време, така и пари. Затова вдигаме тост в чест на хубавия живот – португалците определено знаят как се живее. 

Флоренция, Италия

Всички пътища водят към Рим, но когато говорим за бюджетни дестинации, то италианската столица определено не е от тях. Флоренция обаче заема челните места в не една класация за най-подходящи места за романтично пътешествие. Това определено не е най-евтиното предложение в класацията ни, но пък със сигурност е най-доброто, когато търсим такова конкретно в Италия. Храната по неписан закон е хубава тук, като определено могат да се намерят симпатични местенца, които да не са със завишени цени. Затова, ако планирате да се обясните в любов на някого, не е нужно да е пред фонтана в Рим. Флоренция също върши работа. 

Когато имаш проблемен полет – има решение.

Какво още се случва тук и по света?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни – знаем какво да ти покажем.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *