3 смутита за яко начало на деня

Показваме ти как да ги приготвиш

0 коментара Сподели:

Всички обичаме да започваме сутрините си с нещо вкусно и изобщо – да се радваме на полезна, питателна и същевременно галеща небцето храна. В сутрешната суматоха обаче често пропускаме едно от най-важните хранения за деня – закуската, като най-сериозният ни аргумент е, че пак нямаме достатъчно време. За щастие не се налага ние да измисляме решението на този вечен проблем – да хапнем вкусно или да хапнем бързо, хората вече отдавна са се сетили, че с едно смути денят може да започне  чудно, без значение колко задачи те чакат след това. 

В следващото видео ти показваме три идеи за смутита, които да направят сутрините ти и всички хранения, за които казваш, че нямаш време, по-пълноценни и вкусни.

Естествено, не те съветваме да забравиш твърдата храна и да преминеш само в режим на „пюрета“, но можеш да използваш идеите всеки път, когато не ти се хапва нещо тестено като баничка, или винаги, когато искаш нещо полезно и много вкусно за пийване. 

Виж повече: Веганство for dummies

Червено смути

Както името подсказва, цветът на това смути е червен. По-важното обаче е, че напитката е като свежест и издръжливост в чаша, пълна с антиоксиданти. 

Необходими съставки (за 4 чаши):

750 ml Joya бадемова напитка

 2 банана

 1 манго

 2 портокала

 1 ябълка

 1 с.л.конопени семена

 1 щипка карамфил на прах

 1 с.л.семена от бяла чиа

 250 ml сок от червено цвекло

Жълто смути

Това смути не само носи прохлада и свежест, то е суперхрана, която спокойно с малко плодове можеш да превърнеш в тонизираща закуска.

Необходими съставки (за 2 чаши):

250 ml Joya кокосова напитка с калций

 1 парче ябълка

 2 с.л. сок от лайм

 2 с.л. годжи бери

 1 с.л.конопени семена

 1 с.л.семена от чиа

 1 шипка чили

 10 кубчета лед

 200 g манго на парчета

Виж повече: Превключи програмата, мини на следващата страница

Зелено смути

Това зелено веджи смути ще ти даде енергия, уникален вкус и малко екзотика. Зеленчуци, джинджифил или както е модерно да му казваме вече  – джинджър, чушка кайен за пикантен привкус и всичко това със сок от авокадо за основа. Гарантирана ударна доза енергия.

Необходими съставки:

 300 ml Joya соева напитка с калций

 1 парче авокадо

 180 g краставица

 1 g селъри

 1 парче селъри

 250 g спаначени листа

 1 с.л. лимонов сок

 3 с.л. конопени семена

 1 ч.л. джинджифил

 10 кубчета лед

За направата на всички смутита използвахме напитки от Joya. Така не просто заменихме млякото с нещо по-полезно и подходящо за хората с непоносимост към лактоза или спазващи конкретен хранителен режим, но и обогатихме вкуса. Предизвикваме те да експериментираш и да приготвиш свои рецепти за смутита като с намигване ти споделяме, че напитката с ванилия е чудесна за лятото, a сред продуктите на Joya откриваме разнообразни вкусове и любимите кокосови и ядкови напитки. 

Ето и идея за обяд – три от най-готините брънч места в София.

Как да си здрава и красива? Виж в нашето видео.

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *