JOSH WINK

Говорим с него да незабравимите му БГ партита малко преди гига му на 7 декември в Yalta

  • 06.12.2013
  • от Влади Герасимов

Дали си от старата гвардия електронни фенове или от новата хипстърска вълна, няма как да не си попадал на парти на къдрокосия американец Josh Wink. Още след първото си голямо парти през 1999 той се влюбва в България и оттогава не е спирал с гиговете си у нас. Поредната порция Wink музика ще чуем в първата събота на еуфоричния месец декември в Yalta Club. Let’s make some noise!

Първият ти гиг у нас беше през 1999 в Пловдив. Когато ти се обадиха за това участие, имаше ли идея къде всъщност се намира България?
Това парти беше най-доброто! Тогава се сприятелих с DJ Steven и след толкова години все още поддържаме приятелски отношения. Чувал съм, че се носят легенди за това парти. Очакваха се около 3000 души, а дойдоха ДЕВЕТ ХИЛЯДИ! Невероятни времена. Иначе бях проучил къде е България.

Какво казваш на другите dj-и и на приятели за нас?
Казвам им, че аз лично обожавам да идвам в България и че тук са едни от най-големите фенове в света. Всеки път се получава страхотно парти!


Tи си един от най-често канените dj-и у нас... Всеки от нас има страхотни спомени от твои партита, кой беше твоят best-ever момент от България?
Първото парти, за което споменахте, е с най-добрите спомени. Помня обаче и първия път в Слънчев бряг. Изпуснах си полета и трябваше да карам от София до морето в 2 през нощта. Пристигнах 35 минути преди партито да приключи, но на плажа ме чакаха над 5000 души. Беше страхотна емоция въпреки транспортните приключения.

Ти имаш много приятели тук, но има един, който ти е много признателен – KiNK. Според него, ако не му беше подал ръка в самото начало, той нямаше да е толкова успешен днес...
KiNK е много талантлив електронен продуцент и светът го вижда много добре. Щастлив съм, че го взехме в лейбъла ни Ovum и EP-то Rachel беше такъв успех за него. Вярваме в таланта му и той го знае. Той често взима участие в партитата на Ovum, а чакаме от него да запише и нов албум. Освен това той е страхотен човек и добър приятел, много се радваме, че се запознахме.

Какво да очакваме скоро от Ovum и от теб?
Обикновените неща. Партита по целия свят и нови релийзи. Следващата година празнуваме 20 години от стартирането на лейбъла и планираме да пообиколим света. Нямам търпение. Иначе току-що приключих ремикс за Mathias Kaden. Отдавна не бях ремиксирал и се чувствам страхотно!


Колко часа са ти необходими, за да разгърнеш целия си сет? При последното ти парти на Perla Beach пуска повече от 5 часа, като накрая завърши с Jamiroquai и Blaze, незабравимо!
Всичко е много относително... Когато съм в правилното настроение, музиката просто ме превзема и ми дава страхотна енергия, тогава може да свиря и 10 часа. В такива моменти времето спира и се губя в него. Това е моята терапия и я обичам.

Каква година изпращаш... и каква очакваш...
Още една страхотна година. Имах доста добър feedback за парчето ми Balls и всичките му ремикси. Началото на 2014 имам няколко участия, след това планирам да се върна в студиото и да поработя върху няколко продукции, които вече съм започнал и трябва да са готови за турнето на лейбъла ни.