8 любими неща от 2018: Гергана Миловска

Говорим си с любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Има неща, които в края на годината някак придават блясък и завършеност на всичко, което ни се е случило. Това са онези есенции от злободневния живот, които обаче са толкова докосващи, че ги мислиш, спомняш, препоръчваш и помниш поне още 12 месеца, ако не и до края на живота си. В този ред на мисли решихме да обобщим последните 365 дни на няколко личности, които според нас са белязали изминалата година. Помолихме ги да говорят за любимите им най-обикновени неща. Все такива, които имат лексиконна популярност, но са някак винаги интересни за питане, а и за знаене…

Освен много наше момиче Гери е управител на няколко софийски клуба, които успяха да се превърнат в легенда през последните години и в любимо място за съботната вечер. Освен супер готин човек тя е любима физиономия в музикалните среди. Какво е да правиш организацията на мегаконцерти  рамо до рамо с Мартин Михайлов, какъв е бил Рим през нейните очи това лято и как е било на концерта на Pearl Jam, чети надолу…

Песен

Konoba – On Our Knees. Чух я за първи път това лято по едно гръцко радио в кино „Кабана“. Shazam-нах я веднага и същата вечер я чух отново вкъщи. От тогава до сега не спирам да я слушам по няколко пъти на ден. Действа ми много особено, влияе на цялото ми същество по един специален и необясним начин. Превърна се в адски лична песен за мен. Свързвам песента с емоциите, които преживях и преживявам тази година.

Филм/сериал

Все по-рядко гледам филми. От сериалите веднага мога спомена няколко, които адски ми харесват -The Tudors, Marco Polo, Dark, Black Mirror, Stranger Things, Narcos, Peaky Blinders.

И все пак най-важният филм за тази година е Lost Worlds – Deeper into the Black Sea. Това е документален филм в две части, който разказва за една от най-големите морски археологически експедиции в света. Целта на експедицията е да докаже произхода на Черно море и всъщност за първи път да ни потопи в дълбоките му води. Резултатите са повече от зашеметяващи и са показани именно в двете части на филма. Все още не може да се види в България, но скоро и това ще се промени. Препоръчвам горещо.

Книга

Екхарт Толе – „Нова земя“

Една приятелка от гимназията ми спомена за Екхарт Толе и неговата книга „Нова земя“ преди може би 10 – 12 години. Оттогава това заглавие се рее в главата ми и винаги съм усещала, че има нещо специално в книгата. През годините съм говорила с различни хора за това заглавие, но така и не стигнах до него. Това лято отново се появи сред разговорите с приятели и вече категорично реших, че трябва да прочета книгата. Ден-два по-късно купувах подарък за рожден ден и я видях на щанда в книжарницата.

По средата на книгата вече знаех, че нито моментът, в който я чета, е случаен, нито това, което чета, е случайно. Определено ми влезе под кожата и ме накара да се замисля за много неща. Смея да твърдя, че промени светогледа ми или поне заложи начало на нов такъв.

Човек

За мое огромно щастие срещнах не един, а няколко много специални хора тази година. Всяка среща бе предопределена и със смисъл – вярвам много в неслучайностите. Всяко едно от новите запознанства внесе много свежест, разнообразие и мисъл в живота ми. Интересното е, че и тримата са чужденци – от тотално различни части на света. Срещнах ги в моменти, в които имах нужда от промяна или напътствие, и определено изпълниха мисията си. Знам, че аз също съм важна за тях по начина, по който те за мен.

Събитие

Събитията са адски много. Така се случи, че работих на 90% от тези, на които присъствах.

За първи път участвах в организацията на концерт в Зала 1 на НДК, а именно този на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Беше непознато и вълнуващо, а най-важното за мен е, че натрупах допълнителен опит.

Месец по-рано заедно с Мартин Михайлов и ЕСКЕЙДИ САУНД организирахме и мегаконцерта на Хиподил, Контрол, Ревю и Нова Генерация в Арена Армеец. Работата по събития с посещаемост от няколко хиляди души е адски интензивна и ангажираща, но за сметка на това и резултатите носят голямо удовлетворение.

Определено мога да отлича и участието на Ocean Wisdom от афиша със събития в Терминал 1. Разпродадохме го дни преди датата, а обратната връзка от присъстващите и от артиста беше повече от задоволителна. Това е и първият концерт, който организирах изцяло сама. Разбира се, получих подкрепа от екипа.

Няма как да пропусна и концерта на Pearl Jam в Рим през юни. Истинско удоволствие.

Последно присъствах на промоцията на новия албум на Prodigy в Лондон – върнах се десетилетие и половина назад, беше страхотно изживяване.

Пътуване

Тази година за първи път посетих Италия, в частност Рим. Поводът беше концертът на Pearl Jam. Нямам спомен да съм се влюбвала в друг град по начина, по който се влюбих в Рим. Всеки, който е бил там, знае какво имам предвид. Останах очарована от атмосферата, хората, площадите, ресторантите, баровете.. от историята, която те заобикаля навсякъде. Там срещнах и един от специалните нови хора в живота ми. Прекарах няколко дни там, но въпреки недостатъчното време това пътуване ме промени, и то в положителна насока. Помогна ми да обърна фокуса към една по-смислена посока.

Със сигурност ще отида в Италия отново. Надявам се някога да имам възможност и да поживея там.

Придобивка

Нямам отношение към материалните придобивки. Не съм много добра в пазенето на вещи и като цяло не заемат особено важно място в света ми.

Най-значимата „придобивка“, която сама дойде при нас, е синът на най-добрата ми приятелка Габи – Пресиян.

Няма по-голямо щастие от това, което ни се случи на 2 август тази година.

Място

Няма да разкажа за някое закътано и райско място извън града, не. Райско е, но се намира в сърцето на София. Място, което тази година възродихме, а след това то подейства така и на нас. Става дума за кино „Кабана“ – лятната сцена в парка на НДК.

Смяната от нощен към дневен режим ми се отрази повече от добре. Срещите с толкова много и различни хора на всевъзможните събития, понякога по две на ден, превърнаха дните в нестихващ фестивал. Кино „Кабана“ успя на 100% да превърне работата в удоволствие за мен. Надявам се, че ни предстои също толкова, че и по-успешен сезон! Поканени сте!

Какво ти донесе 2018-а?

2018 година ми донесе яснота в много отношения. Донесе хаос, който вече се пренарежда и започва все повече да придобива смисъл. Донесе ми много отговори, но и също толкова нови въпроси. 2018-а е една чудесна година, която за мен сложи сериозни основи за следващите.

Направи този тест и ще получиш повече яснота по върпоса за любовния си живот.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *