#мегасладката Андреа Банда Банда

Една кратка кино история

0 коментара Сподели:

#Мегасладката мацка, която сме ти довели на страниците ни, е лицето зад ексвидеоканала „Дръж ми пуканките“, който за кратко си взе почивка, за да вдиша нов живот през тази година и да издиша с ново име, а именно Andrea Banda Banda. Ако не си запознат, то накратко можем да кажем, че това е влог за кинокултура, с малко неловко чувство за хумор, заради което всъщност е толкова самобитно чаровен. Следим го изкъсо, а ти „дръж си пуканките“, представяме ти Андреа…

Помниш ли първите си пуканки, първия си филм, абе, първия си досег с видеоформата? 

„Цар Лъв“ в зала 1 на НДК е първият ми най-епичен кино спомен. Като дете гледах филми и мечтаех да ми се случват приключения­та, които виждам на малкия и големия екран. Започнах да пиша истории и сценарии, на 12 или 13 години получих първата си видеокамера и започнах да снимам „филми“. Главни герои бяхме аз и съседите ми Санди и Ники, които бяха по-малки от мен и въпреки това бяха и актьори и много изпълнителен екип.

Най-трудно беше да завърша гимназия, понеже постоянно снимах, а не учех.

Как стана така, че се превърна във влогър? 

На първо място имах истинската нужда да разказвам истории пред камера. Първия си проект „Дръж ми пуканките“ измислих, защото страшно много обичам киното, обичам да се ровя за любопитни факти, свързани с някой филм или актьор. Реших, че е много възможно да има хора, които жадуват за такава информация, особено ако я представя с малко шегички измежду суровите факти. В началото видеата бяха само с гласа ми, покрит с кадри от филми,  много по-късно събрах кураж да се покажа. Така че по-скоро имах кино предаване, което сега се превръща във влог. 

Виж повече: Andrea Banda Banda в първия епизод на поредицата ГОЛ АГЕНТ

От къде тръгна и до къде стигна? 

Май тръгнах от „Никога няма да съм влогър“ до „Адски обичам да правя това нещо, искам да ми е работа и да го правя постоянно!“. 

Актьорът или режисьорът в теб надделява?

Прекъснах следването си по актьорско майсторство, защото не ми оставаше време да прoбвам да бъда режисьор. Прекъснах работата си като режисьор, за да пробвам да съм актриса. И ако ви звуча като човек, който не знае какво иска – да знаете, че в момента съм режисьор на собствените си идеи и съм щастлива.

Разкажи за новия си канал и какво се предполага, че ще намерим в него?  

Ще продължавам да правя видеата, които носят информация за кино и сериали. Много се радвам, защото имам чувството, че изградих едно малко кино общество, в което хората са много споделящи и наистина обичат седмото изкуство. Новото е, че ще сбъдна мечтата си да правя кратки филмчета за места, хора, случки, като основната ми идея е видеата ми да носят полезна информация, дори тя да е малко, и най-вече да забавляват. Най-голямата ми мечта е да участвам в шоуто Saturday Night Live, нямам големи надежди за това, но си го представям, като чакам метрото. Мисля, че ако има нещо характерно в моите видеа освен монтажа, то със сигурност е начинът, по който преплитам факти и хумор. 

Къде да те гледаме?

Имам си чисто нов канал в YouTube – Andrea Banda Banda, фейсбук и инстаграм акаунти със същото име и една тайна група за мега кино фенове „Бандата на пуканките“.

А кои са твоите любими влогъри?

Истината е, че не гледам много влогове, а всъщност трябва. Голям фен съм на Кейси Неистат, който е режисьор и използва страхотни изразни средства. Наскоро ми показаха една много сладка двойка от влога Ме and Mango. От българските – Magi San, Крис Захариев и Котаракът Румен.

И най-любимият ти филм ever?

„Гражданинът Кейн“ на Орсън Уелс! Прожектираха го на първата ми лекция в университета в Англия. Направо ми отвя главата. Това е режисьорски и актьорски дебют на Орсън Уелс, филмът става един от най-великите филми в историята на киното. Това хем ме вдъхновява, хем се чудя какво правя аз с живота си – клипчета в интернет… Поне баба мисли, че правя филми, което пак е нещо.

Ирмена Чичикова – едно много щастливо момиче 

Мария Силвестър и Митко Павлов без задръжки в Търсачката

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *