PS: Обичам те!

Наръчник и първи стъпки за инсталацията на любов в сърцето ти

  • 05.10.2013
  • от Косара Бахарова

Били ли сте някога влюбени? Тогава знаете, че понякога влюбването е плашещо. Влюбите ли се, автоматично ставате уязвими, тъй като обектът на вашата любов трайно се заселва в съзнанието ви и започва да диктува вашето поведение. И в усиленото ви балансиране между емоции и страх от нараняване, неусетно започвате да говорите и да изглеждате глупаво.

Та в крайна сметка – какво е любовта? Любовта е чувство, което си следва своя собствена логика, непонятна за нас. От векове се мъчим да го определим на нещо вече познато ни като глад, вътрешен сърбеж, киселина, излята в организма ни, която го разяжда, или просто като пърхането на стотици крила на пеперуди в стомаха ни. И въпреки че ни е ясно, че на глава с любовта не се излиза, направо си умираме да анализираме любовните си дерзания, макар и понякога те да водят до депресии или пък крокодилски сълзи.

Онзи ден например с колегата по случай този текст спорехме, що е то Любов? Той ми обяснява: секс, разбиране, свобода... А аз му викам: Не бе, Ванка, любов е романтика, приповдигнато настроение, всеотдаденост... И явно на момчето му писна, защото в един момент извърна глава и ми каза: Абе я... ходи си инсталирай малко любов и после ще си говорим. И аз отидох.

Добре де, отидох в съседната стая и се обадих на номера, даден ми за спешни любовни дерзания. Затворих вратата и набрах: <3 <3 <3. Телефонът започна да звъни – оттатък слушалката в ушите ми кънтеше култовото парче на Frankey Valli – Can’t take my eyes off you. Изведнъж ми вдигана една жена и с приятен  мек глас ми заговори:

Здравейте. Вие се намирате в бюрото по ЛЮБОВ. С какво може да сме ви полезни?
Ами... пратиха ме да си инсталирам ЛЮБОВ...
Ооо – чудесно! – отвърна жената. Тъкмо в момента тази услуга ни е безплатна, тъй като се оказа, че все повече хора имат нужда от нея.
Ааа, така ли? – смотолевих аз. Ами… може би трябва да дойда до офиса ви?
О, не – просто се настанете удобно, за предпочитане е да седнете и кажете какъв точно е проблемът, за да видим от каква преинсталация се нуждаете – цялостна или частична.
Ъъъ – добре. Ами вижте – казах аз – мисля, че не мога да обичам... Всъщност мога, т. е. – можех, но толкова ме нараняваха, че вече май не мога...
Идеално – започна да пляска с ръце дамата с хубавия глас! Не се притеснявайте, всичко ще отнеме само минутка! Сега искам да затворите очи – продължи тя – и да си отворите сърцето. Направихте ли го?
Мисля, че да!? – отвърнах аз. Но ми се струва, че там са инсталирани всички програми, които имам в мен... Дали е възможно да инсталираме и ЛЮБОВ, докато другите си работят?
Зависи – отвърна дамата – кои са тези програми?
Да видим... – стиснах очи и се взрях дълбоооко в сърцето си. Ами виждам... ЗАВИСТ, МЪКА, ДЕПРЕСИЯ, НАРАНЕНО МИНАЛО...
Ооо, няма никакъв проблем! – изчурулика дамата. – Инсталирайки ЛЮБОВ, НАРАНЕНО МИНАЛО ще се изтрие от операционната система постепенно. Ще се запази в основната памет, но вече няма да нарушава ритъма на другите програми в сърцето ви. След време ЛЮБОВ ще пренапише ДЕПРЕСИЯта и МЪКАта и ще ги ъпгрейдне в РАДОСТ, а ЗАВИСТта ще бъде изцяло изтрита от сървъра в мига, в който инсталирането на ЛЮБОВ завърши.
Ще започваме ли?
–  Добре – отвърна дамата – сега влезте дълбоко в сърцето си и намерете ПРОШКАта.
Готово.
Натиснете бутона преинсталация. Така ще изтриете ЗАВИСТта и ще имате възможност да започнете отначало.
Опа, ЛЮБОВ започна да се инсталира. Това нормално ли е?
Разбира се. След 30 сек. ще е готова, но ще трябва да сте в постояннен контакт с други сърца, които имат различни версии на програмата ЛЮБОВ, за да може да се ъпгрейдва, тъй като това е само основната версия.
Мисля, че стана бъг. На екрана ми изписва, че ЛЮБОВ е несъвместима с външни компоненти?!
Лошо... Това означава, че програмата е кънектната само с вътрешното ви сърце и няма достъп до външното.
–  !? – попитах аз.
Ами означава, че ще трябва да се научите първо да обичате себе си и след това ще може да обичате всички останали.
–  И какво да направя?
Влезте в папка САМОЧУВСТВИЕ и маркирайте файловете СЕБЕУВАЖЕНИЕ, ДОСТОЙНСТВО, ОТКРИЙ СЕБЕ СИ, ПРЕМАХНИ ОГРАНИЧЕНИЯТА...
Добре, и сега?
Копирайте ги и ги пейстнете в папка МОЕТО СЪРЦЕ.
–  В момента ми изписва презаписване на файловете... Това нормално ли е?
Да, не се притеснявайте. Ще отнеме само минутка системата да презапише всички файлове, които пречат на ЛЮБОВ да се инсталира. След като това стане – задължително изпразнете RECYCLE BIN-a, защото той складира всичко изтрито, което трябва да бъде отстранено.
Ъъъ, извинете – на екрана ми изписва, че МОЕТО СЪРЦЕ вече се пълни с файлове, но това ще отнеме половин година, 28 дни, 36 часа и 45 мин. Това не е ли доста време за копиране на файлове?
Вижте – при всеки е относително. Понякога  е много, но друг път – не. Всичко зависи от това, колко задръстена с грешни файлове е операционната ви система. Понякога те се натрупват с години и това наслагване на БОЛКА, ОМРАЗА, НАРАНЕНО МИНАЛО – няма как да бъде изтрито за няколко часа. Така че това, което ви съветвам, е да се приберете у вас, да се срещате по-често с любими хора и да се научите да казвате ОБИЧАМ ТЕ. Това ще помогне на ЛЮБОВ да се инсталира само за няколко месеца.
–  Благодаря ви! – казах аз и станах от стола.

Тръгнах към дома си, където ме очакваше моят приятел. Както винаги бе ядосан за нещо, смънка едно здравей под носа си и пак се залепи пред компютъра. Аз се огледах, но сякаш или светът беше променен, или аз бях станала друг човек. Вечерта си легнахме. Обърнах се и го попитах: Ти обичаш ли ме? А той ми отвърна: Мисля, че да. Очите ми се насълзиха, но го попитах: Добре де, а искаш ли да прекараш остатъка от живота си с мен? А той ми отвърна – Мисля, че да... Тогава му предложих да се обади на номер <3 <3 <3 да си инсталира любов и след това да ми каже Да или Не, защото това средно положение ме поставя в безтегловност, която забавя инсталацията на моята любов с години.

Заспахме. На сутринта станах. Той вече бе тръгнал за работа. Направих си кафе и седнах пред компютъра да си проверя пощата. На монитора намерих бележка, на която беше написано Отвори папка любов. Намерих я на десктопа и я отворих. Там имаше файл, адресиран до мен. Отворих го. Вътре имаше кратко писмо, което започваше така:

Скъпа моя,
Знам, че не бях идеалният, но то кой е идеален!? Съжалявам за всички онези пъти, в които съм те наранявал и после не съм имал смелостта да те погледна в очите, да си призная какъв мухльо съм и да ти кажа извинявай. Съжалявам и за хилядите пъти, в които съм си мислел, че си щастлива, а ти не си била, защото съм си мислел, че разбираш колко голяма е моята любов към теб, а всъщност това няма откъде да го знаеш, тъй като аз никога не съм ти го казвал. Съжалявам! Искрено се надявам да ми простиш и да започнем отначало, защото инсталирайки ЛЮБОВ в МОЕТО СЪРЦЕ, аз осъзнах, че ти си моята единствена любов. Ти си жената, с която винаги съм искал и искам да прекарам остатъка от живота си. С това писмо моята инсталация на ЛЮБОВ приключи.

PS: Обичам те!
Вечно твой – АЗ.