Nourish bowl: героите на здравословното хранене в едно ястие

Една рецепта за сила, енергия и щастливи вкусови рецептори

0 коментара Сподели:
Nourish bowl: героите на здравословното хранене в едно ястие

Битката с излишните килограми, които малко по малко започват да се настаняват върху любовните дръжки, е на твоя страна.

Това, че летните роклички са вече в чували под леглото, не означава, че не трябва да се грижим да изглеждаме добре и през студените месеци. Все по-често се обръщаме към мазните пържоли и тестените изделия, защото тялото ни иска да складира килограми, за да преживее зимните дни. Дами, помислете за тесните дънки, които си купихте към края на пролетта и искате да носите и през този сезон. Младежи, приятният релеф, който постигнахте с много пот в залата, искате да запазите и през зимата, нали така?

Щастие в чиния е всяко едно ядене, което ще те накара да се усмихнеш и да очакваш с нетърпение обедната почивка не само защото ще се отдалечиш за поне час от компютъра.

Това щастие може да се дължи на гледката на парче гореща пица с разтичащ се по ръцете ти кашкавал. Може да е порция ризото с аромат на гъби, а може и да е салата, пълна с витамини. Истината е, че балансът е сложно нещо, независимо дали вървиш по тънка греда, или жонглираш със задълженията си в професионален и личен план. А когато се намеси и нуждата да се храним здравословно, тогава ни е необходима нова дума за обреченост. Но аз съм готова да споделя с вас тайната на щастието в чиния, което може да промени живота ви или поне да ви даде няколко приятни мига на чревоугодничество.

Официалното наименование на новото откритие в кулинарията, на което попаднах наскоро, е nourish bowl.

Аз го наричам щастие в чиния при липсата на по-добър буквален превод и защото ме прави щастлива. Говоря ви за една комбинация от цветове и вкусове, която кара всеки любител на разделното хранене да настръхне. Става въпрос за съчетаване на зеленчуци, протеини, мазнини, въглехидрати и семена, които са все полезни за вас. В рамките на едно хранене ще си набавите всички необходими хранителни вещества и ще имате красиво ястие, което да снимате за следващата си публикация в инстаграм. Ето и моята любима рецепта за щастие в чиния, както и няколко идеи как да разнообразите любимия си обяд.

Рецепта:

100 – 200 г спанак
1/2 авокадо
2  яйца
1 домат
1 краставица
1 глава червен лук
1 сладък картоф
1 шепа чия семена
сол, пипер и други подправки на вкус

НИКОГА НЕ МОЖЕТЕ ДА СГРЕШИТЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ

Спанак може да използвате за ястието си колкото искате. Само не забравяйте да го измиете добре преди консумация. Що се отнася до доматите и краставиците, на пазара все още се намират пресни такива, а аз отказвам да се разделя с шопската салата и летния вкус, който ми носи. Когато купешките домати започнат да ви напомнят на гума, може да се обърнете към комбинацията морков, ряпа и цвекло.

Nourish bowl: героите на здравословното хранене в едно ястие

ЗА ВАЖНОСТТА НА ПРОТЕИНИТЕ И МАЗНИНИТЕ

Със сигурност вече знаете колко са важни протеините за изграждането на мускули. Освен яйцата подходящ източник на протеини е рибата и пилешкото филе. Що се отнася до полезните мазнини, вашият най-добър приятел е авокадото. Само не прекалявайте, защото ще ви засити бързо, но все пак е много калорично.

АКО СА ВЪГЛЕХИДРАТИ, НЕКА ДА СА СЛОЖНИ

Сложните въглехидрати са тези, които се усвояват от тялото ти по-бавно и така те държат сит за по-дълго. Такъв пример е сладкият картоф. Изпечен на фурна с подходящите подправки, може да се окаже много по-вкусен от обикновения картоф. Скъп избор за въглехидрат, но за една nourish bowl може да ви потрябва само половин картоф, а другата половина запазете за следващото хранене.

ЗА СЕМЕНАТА С ЛЮБОВ

Аз използвам чия семена, защото такива имам у дома. Но е много модерно да се слага сусам в салатите. Важното е да не забравяте каква огромна роля имат семената за правилната работа на храносмилателната ви система.

Щастие в чиния, или nourish bowl, е обещание, че вкусовите ви рецептори ще останат доволни,

а често в мрачните есенни дни само това дава смисъл на живота ни. Винаги можете да подправите ястието си с някой маниашки дресинг и да се хвалите на колегите си какви чудесни кулинари сте. А най-големият плюс е, че тази комбинация от хранителни вещества ще ви държи сити за дълго време, без да чувствате корема си натежал. А не е ли това смисълът? Да захранваме тялото си с неща, които да ни карат да се чувстваме живи и силни, за да се борим със смяната на сезоните и каквато и да е друга гадост, която се случва в живота ни? Бон апети!

А, ако се чудиш от къде можеш да си набавиш хубави продукти за най-щастливата чиния, погледни тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *