Полет по никое време

Кратък наръчник как максимално бързо да се извисиш в работно време

  • 08.09.2017
  • от Плами Максимова
  • снимки: Валко Славов

Трудно е да излезеш от зоната си на комфорт през делничните дни, да се завъртиш напред-назад, ама не на стола си, да полетиш нанякъде, ама не в мечтите си. Трудно е, но не е невъзможно, особено когато си имаш добри приятели, които обичат да те изненадват по никое време.

Такива от известно време са Jet-Ops, с чиято помощ още миналата година взривихме Instagram акаунтите си, а през тази направо превъртяхме брояча на гледанията ни в Instagram Stories. Та

точно те се появиха по никое време в края на лятото, за да ни предложат едно кръгче над Рилските езера в обедната почивка.

На мен лично ми се стори леко налудничава идеята за подобен трип посред делничен работен ден, предвид разстоянието им и паметта на крачетата, която ми подсказваше колко дълго ходихме дотам предния път, но пък реших да се съглася и да видя къде ще ме отвее вятърът. Буквално.

И така за има-няма два часа с колегите приключенци Влади и Валко взехме разстоянието от бюрата до езерата и обратно, това с цялата суматоха около тръгването и пристигането, с инструктажа, снимките и едното малко уиски за отскок. Супер готино като емоция и страшно зареждащо като изживяване.

Най-вероятно не сме първите развълнувани от възможността да стигнеш за толкова кратко време до толкова красиво място, да хвърлиш поглед от горе на магични местенца и да се докоснеш до непокътнатото очарование на българската природа, защото за изминалата година услугите на Jet-Ops бележат значителен ръст.

Те успяват да разраснат дейността си и вече предлагат панорамни обиколки над още редица други местни забележителности. Въздушните приключения варират от 25 минути до почти цял ден, като

най-краткият тур е поглед от високо над околностите на София и забележителности като язовир Искър и Панчарево, а полудневният включва полет над най-красивите български езера и планини.

Освен всичко казано Jet-Ops дават възможност и за чартърни полети до големи градове в България и на Балканите. В случай че те интересува, можеш да хванеш въздушния път и да кацнеш директно в Бургас, Букурещ или Солун. Последната дестинация ни е любима, знаеш, така че следващия път ще чакаме изненадващата разходка да приключи там.

Ще се реем из небето като безмоторни самолети!