Пет показателя, че не се справяш като диджей

Какво не трябва да правиш, ако искаш да си успешен зад пулта

  • 07.09.2013
  • от Ели Цонова

Всички си мислят, че да си диджей е много лесно и е достатъчно да подскачаш зад пулта и да буташ нагоре и надолу бутончета, докато предварително подготвеният ти сет, пълен с чужди, но не и собствени продукции, върви от флашката. Дори не си въобразяваме да почваме да спорим с теб колко грешна е тази представа, но има около пет основни неща, които отличават гореспоменатия образ от истинския диджей.

 

05. Не откачай, когато някой те помоли да пуснеш любимата му песен

Има си начини да обясниш на хората, че не получаваш хонорар, за да изпълняваш музикални желания. Дори човекът насреща да ти обяснява, че е Парис Хилтън, и да се тръшка, че му отказваш, нямаш причина да крещиш, да размахваш с бутилки или да вадиш оръжие.

 

04. Научи се да приемаш критика

Не е лесно да слушаш как някой не харесва музиката ти, но не е и най-разумното да го псуваш по време на участие - хората могат да го изтълкуват като арогантност.

 

03. Проверявай дали плейърите ти са включени в контакта и помежду им преди всяко едно участие

Дори и да си един от тези диджеи, които само се правят, че разбират от миксиране, гледай да не бие на очи, че работиш без ток.

 

02. Ако видеото към „Night of my life” на Pauly D е причината да искаш да си диджей

Самият факт, че Pauly D се има за диджей, граничи с наглост. Близо 4-минутното му клипче показва, че всеки с добър мениджмънт може и без талант да се прави на диджей. Той се справя доста добре, а сред отговорните му задачи на уважаван музикант са пръскане на феновете с евтино шампанско, с етикет DJ Pauly D, в случай че забрави за какво е там, използване на блестящите слушалки като огърлица, но не и по предназначение и подмятане на iPhone.

 

01. Не отделяй повече време на телефона си, отколкото на тълпата

Ако през цялото време, в което се предполага, че правиш сложни ефекти с плейърите, ти туитваш, очаквай феновете ти да ти се отблагодарят по изключително мил начин – с бутилки, хвърлени по теб.

диджей

Следвайки тези простички, но много ефективни правила, нищо не пречи да станеш един от десетте диджеи, които печелят най-много с таланта си.