Креватни другарчета: етапите и как да (не) прецакаш всичко

Когато чувствата ти застанат на пътя към удоволствието

0 коментара Сподели:

Сексът би трябвало да е едно от най-простите удоволствия в живота. Затова е странно как човешката природа често има способността да усложнява неща, които изначално са за наслада и употреба, и то такива, каквито са – ни повече, ни по-малко. И все пак никой не е застрахован от съсипването на един добър сам по себе си секс без обвързване със… сещаш се – с развиването на привързаност и интерес към личността на другия и чрез идентифицирането и оценяването му като нещо повече от сексуален обект. Ауч.

Случва се да се влюбваме в емоционално недостъпни хора поради причината, че ние самите сме такива, твърдят психолозите. Това провокира интерес да опишем накратко няколко етапа от едни стандартни Fuck Buddies взаимоотношения, както и кои са червените лампички, които да ти светнат, преди да се влюбиш в приятелчето ти за секс. И как да не се докарваш дотам изобщо.

НАЧАЛОТО
По всяка вероятност всички взаимоотношения тип другарчета-за-секс са започнали по спонтанен и непринуден начин. Характеристиките на двамата замесени включват това, че  поне един от двамата е приключил дълга връзка или стандартно си има ожесточени проблеми с близостта и обвързването, или пък му липсва секс (или и трите заедно,честито).

В такъв момент се появява някой, впрочем в повечето случаи доста неочаквано, който търси същото.

Флиртувате, има сексуално привличане, но и двамата не търсите нещо повече. Нека си го признаем – сексът за една вечер няма никакъв шанс пред това да си имаш fuck buddy.

Преспиването с тотално непознати носи рискове, които невинаги си заслужават: опасността от болести, шанса другият да е зле в леглото, walk of shame и празното чувство на другия ден. Всички изброени не носят същото удовлетворение, както сексът с някой, когото вече познаваш и ти е интересен, с когото сте наясно за какво сте в заедно в леглото и най-вече, с когото сте си намерили пресечните „точки“. Оргазмените, разбира се.

На този етап всичко е прозрачно като водата на Карибите – правите як секс, няма изгледи да се появят чувства, всичко сте изяснили предварително, ти не се чувстваш гузен като флиртуваш с други хора. Забавлявате се и сигурно си казваш – дано задържа възможно най-дълго тази нирвана на оргазми без привързване. Не се ангажираш да имаш връзка с този човек, не трябва да излизаш с него на кино или на обяд у техните, разполагаш с цялото си време, уикендите ти са свободни, но все пак правиш редовен секс, без да се налага да си го търсиш някъде си, всеки път. Всичко, което ти трябва, за да свършиш, е на разстояние от 1-2 изречения по месинджър.

THE BIG BAD ROUTINE
Съобщенията от 3 сутринта със съдържание „Сега бавно пускам ръката си от вътрешната страна на бедрата ти“ се превръщат в следобедни съобщения, в които си разменяте смешни картинки и се интересувате как минава денят на другия. Комфортно ви е един с друг, все още дори и бегла мисъл за връзка не минава през главата ти, влезли сте в някаква рутина, изписали сте си всички мръсотии на планетата през първите няколко месеца и сега водите разговор за нормални неща, защото се чувствате сравнително комфортно един с друг. И двамата все още искате едно и също нещо – да не сте във връзка и да продължавате да се забавлявате един с друг. Все още доста гъвкаво и доброволно намирате време в графиците си един за друг – точно след тренировката в понеделник и преди дежурната сбирка за вечеря с приятели.

Тук е и тънкият момент, в който можеш да прецакаш всичко. Възможно е да се прокрадне една предателска мисъл, че би било яко да го имаш в живота си.

Евентуално сте се разговорили  за нещо друго освен секс и сега знаеш повече за него, опознал си го малко повече, знаеш това-онова  за интересите му, за музикалните предпочитания и прочие. Инцидентно дори може да си го запознал с някой от приятелите ти. Това би могло да те подмами и всъщност да паднеш в капана на идентифицирането му като нещо повече от сексуален обект, както споменахме в началото.

Не потъвай в разни мечти как мирише кожата му, не му купувай нещо само защото си мислиш, че би му харесало. Или поне спри за миг и си помисли защо го правиш. Може би ще успееш да локализираш някой и друг червен сигнал, че…

ЗАПОЧВАШ ДА СЕ ВЛЮБВАШ
Събуждаш се един ден и разбираш, че ти харесва както начинът, по който те кара да свършваш, така и начинът, по който успява да те разсмеее.Започваш да фантазираш за него, далеч не-толкова-сексуални неща –

представяш си ви уикенда заедно в Банско, как се събуждаш до него или как избирате зеленчуци на фермерския пазар в събота,и въобще всякакви не-сексуални активности. Е, пълно чао си.

Възможно е да се замислиш да прекратиш веднага всичко, защото първоначалната идея хич не беше такава, и осъзнаваш, че това може да развали всичко. Възможно е и мозъкът ти да влезе в режим на пълно отрицание, че това се случва, и да се самозаблуждаваш известно време, че „не, не, не!“ ти не се влюбваш в него. И когато приятели ти казват, че май си влюбен, ти с упоритостта на добитък да продължаваш с „не, не, не“. Евентуално започваш да го преанализираш и да се опитваш да го тълкуваш – всяка негова дума или действие ти се иска да бъде със скрит, изкусно закодиран контекст, как всъщност и той си пада по теб. Едно ще ти кажа – бягай. Ама бързо.

 I HAVE A CONFESSION TO MAKE
Тук има само два варианта – в идеалния случай чувствата са ти споделени и всичко е розово. Рядко обаче се случва точно така. В повечето случаи другият не се е влюбил и къщата ти от карти се срива за секунди.

В крайна сметка, ако другарчето ти за секс беше от типа хора, които си падат по връзките и влизат лесно в тях, нямаше ли вече да бъде в такъв вид взаимоотношения, как мислиш?

Все още можете да продължите да се виждате, но честно казано, никога няма да бъде същото, защото и двамата няма да говорите за слона в стаята – а именно, че си си признал чувствата и ъъ, отсреща няма такива. Всеки път като го правите, ще се привързваш с една идея повече и сърцето ти ще е една идея по-разбито. Накрая ще разбереш, че не можеш да продължаваш повече така, и ще си биеш шута скорострелно с оглед да запазиш каквото е останало от теб и достойнството ти.

УЧИШ СЕ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ
Кофти е да се влюбиш и да не ти отговорят на чувствата, още повече, като има намесен и секс в цялата работа. Това е най-лошата фаза, защото няма някакъв готов гайд, който да те извади от черната и космическа по размери дупка, че си се разделил с някого, с когото дори не сте имали връзка. А те боли, сякаш си имал такава.

Винаги можеш да се затвориш у вас, да си пуснеш HBO, да си поръчаш джънк, да изпиеш две бутилки бяло вино и да се наревеш до изнемощяване, но по-добре за теб е да продължаваш страхотния живот, който си водеше, преди да го срещнеш. Бъди сигурен, че ще ти мине. В общи линии в такива ситуации единственият ти избор е да станеш, да се стегнеш, да продължиш смело напред и да добавиш твоето fuck buddy в списъка ти с натрупан житейски опит. Защото, както един наш любимец би казал: то докато мине време, времето ще е минало…

бел. ред. Авторът няма претенции за изчерпателност по темата, този текст е базиран единствено на личен опит.

Май не може да има чувства без страст…или не може да има страст без чувства?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *