10 неща, които щях да правя, ако бях жена: Илиян Любомиров

Попитахме петима градски агенти какво щяха да правят, ако се проврат под дъгата

  • 22.06.2017
  • от Илиян Любомиров
  • снимки: Виктория Петрова

"10 неща, които щях да правя, ако бях жена" е поредица от пет разказа на познати градски агенти. Следи какво имат да ни кажат те на страницата ни, обещаваме, че ще бъде много интересно. Започнахме с момчето, което пише престъпно добре - Стефан Икога, за да продължим с "мастъра на думите" Илийката от Лого5, а днес те срещаме със създателя на "Думи на 4 гуми" Илиян Любомиров, познат още като Августин Господинов.

10 неща, които щях да правя, ако бях жена...

Ако бях жена, щях да ходя винаги с изкълчени глезени от опити за ходене на токчета по софийските тротоари.

Щях да имам и най-косматите крака, защото никога не съм разбирал бръсненето, епилирането или, не дай боже, коламаската. Щях да си имам мъжка компания, защото без значение мъж или жена си, да си с още 4 кокошки е натоварващо.

Като по-млада щях да ходя по клубове и да се правя на Моника Белучи, захапала цигара и чакаща поне 10 мъжки ръце да й поднесат огънче.

Щях да съм муфта мадама вероятно. От тези, които си поръчват една количка на бара и чакат с отегчение кой досетлив левент ще се сети да им поръча водка. С косматите ми крака и изкълчените глезени щях да си карам дълги нощи само на безалкохолно, но нямаше да се предавам. Щях да имам приятел гей, леко кривоглед и плешив, за да сме равностойни, когато се оплакваме една на друга какви боклуци са мъжете. Щях да имам профил в бгмама и всеки мой пост да започва със „здравейте, мами“. С годините щях да се издигна до админ и да гостувам при Гала, за да разказвам за хомеопатичните сили на уринотерапията.

Стига глупости. Ако бях жена, щях да се грижа за здравето си, като не забравям профилактичните прегледи при мамолог.