Солун ни идва на гости тази събота

C. Senior & Demis S за София и Солун, музиката и нощния живот

0 коментара Сподели:

След Street Food Festival преди два уикенда в Солун, Гърция вече ни липсва. Добрата новина е, че бризът и добрата музика от солунските крайбрежни барове ще населят София за една вечер, и то в разгара на уикенда. Едни от най-добрите гръцки диджеи ни идват на гости с наелектризираща селекция от хип-хоп фънк – афро и диско летен груув.

Това е първото издание на SOUL-TAKI, а поканените герои от елинската митология  са C. Senior & Demis S, основатели на лейбъла Upnloud и отговорни за редица легендарни партита в цяла Гърция.

Зададохме им няколко въпроса покрай гостуването им в Tell me тази събота. Какво ни казаха те, освен че харесват София и че танците ще са горещи чак до изгрев слънце, чети надолу:

Здравейте,момчета, как сте? Какви ги вършите?
Здравейте! Много сме добрe, няколко дни след организирането на 1-вия Street Food Festival в Солун сме готови за следващите ни участия в Лондон, София и сме домакини на Monophonicsпрез юли!

Можете ли да ни кажете малко повече за себе си и как започнахте да работите с музика?
Costis: За мен всичко започна на 18-годишна възраст, след като завърших гимназията през лятото, преди да отида в университета, много харесвах британска музика и започнах да се въртя в местни барове, преди исках да слушам музика през повечето време.

Demis: Преди почти 10 години започнахме Upnloud и трябваше да го финансираме! Следователно започнахме да правим партита в барове и клубове, след което се чувствах влюбен в избора на музика и, общо взето, така започнах.

За първи път ли сте  в София? Ако да, имате ли някакви конкретни очаквания?
Demis: Всъщност това е моят трети път, първият беше преди 8 години, а вторият съвсем наскоро, през януари за концерта на ASM. Наистина ми харесва София и за мен беше голяма изненада да видя развитието на града през годините.

Costis: Бях там за шоуто на ASM, бях наистина изненадан от нощния живот на града!

Можете ли да ни разкажете малко повече за нощния живот в Гърция?
Demis: Солун беше страхотен преди няколко години, спомням си, че музикалната култура имаше шанс да се съчетае с нощния живот и много млади хора успяха да израснат чрез нощния живот.

Costis: По-добре беше, но все още се опитваме да организираме нещата по две причини. Първо, искаме да имаме повече време и, второ, искаме да развием нощния живот така, както е в други страни.

Вярвате ли във възможността да "четете" аудиторията? Ако  "да", как го прилагате на практика?
Demis
: Абсолютно ДА! Това е свързано с предишния ми отговор, затова обичам да пускам музика. Обичам да виждам хората да танцуват наоколо, да са свободни на дансинга, смятам себе си за човек, който поставя правилния саундтрак и хората да танцуват цялата нощ!

Costis: Точно това, което Демис казва,

обичаме да пускаме за хора, които слушат и усещат музиката!

Какво можем да очакваме на 20 май?
Тежка нощ, пълна със скъпоценни камъни, от хип-хоп до сурово буги – музика, пълна с душа. Хората няма да устоят да не се разтанцуват!

А ти можеш да следиш събитието във Facebook.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *