Натурална и естествена мода?

Французойките знаят най-добре как се прави

0 коментара Сподели:

Вуле ву, вуле ву… как беше натам? Хм, никога не съм била на ти с френския, но пък клюките в модния бранш се разнасят бързо и за тях няма да ми трябва превод.

Французойките знаят най-добре как се прави… пълна бутилка вино на празна за 10 минути, бронзов тен и как да станеш известен модел… ( може и други работи).

Но тук говорим повече за здравословния начин на живот, който вече е толкова популярен, че нанесе първите си удари и по модния бранш. Не става въпрос за вечеря целина или моркови преди ревю. А че голямата война между кльощави и леко пълнички жени натежа в полза на кантара.

Официално Франция забрани на модните подиуми да дефилират много слаби манекенки. Това поставя модата в нова ера на здравословен живот. А какво следва оттук?

Революцията в държавата – майка на модата, ни подсказва, че закръгленото вече е на мода. Момичетата с мерки над 60 см където и да е започват да стават естествени и предпочитани, докато гладуването за добра фигура все повече не се спазва.

За първи път от много години можем да кажем, че модата не се придържа към екстравагантността, а към по-стандартното.

А докато да си модел на някои момичета им звучеше твърде далечен факт, модата открехна врати за много французойки.

Огромно високи и ужасно неудобни токчета, лъскави пайети и прозрачни платове, светлини, грим и много лишения – това отчасти е повечето прекарано време на професионалните модели. Не само във Франция, но и в Италия – модния ботуш на Европа, решиха че ще плащат на килограм. 55 килограма и 175 см красота – така могат да се обобщят критериите за прекрасните френски, а и за италианските модели също. А и като цяло нормите диктуват модата. Този път правилните и здравословните.

Междувременно Франция не играе на дребно. Изненадва ни, че забраняват и обработените с фотошоп снимки на моделите в списанията.

Това алармира, че модата все повече клони към естествения лик на една жена.

И какво, отварям VOGUE, висящ на лондонска будка за вестници – там блестят красавици с фон дьо тен и туширани лица, отварям същия брой и в парижката будка и снимката не блести, стои като профилната ми във фейсбуук отпреди много години, когато нямаше програми за обработване и снимката си е естествена. До какво може да доведе тази промяна в бранша? Освен повече телесна маса по подиумите и край на анорексията и булимията зад завесите преди ревю Франция казва „Не“ на преправените момичета.

А това означава ли, че модата поема по пътя на революцията и след 10 години на корицата на модните списания няма да има само кожа и кости, облечени в оскъден плат? Може ли модата да е по-благосклонна, а не толкова стриктна и безскрупулна?

Французойките знаят най-добре как се прави ревю, как се дефилира, как да се поддържаш красива и да грабваш погледите по улицата. Но знаят ли как да се прекроят към новите тенденции?

Fashion (tr)END? End!? Ммм, не мерси!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *