Дневник на хейтъра: в офиса

10 неща, които те побъркват в офиса

0 коментара Сподели:

Общоизвестен факт е че колкото повече време прекарвате с едни и същи хора – те, рано или късно, започват да ви лазят по нервите. „Защо хората са толкова дразнещи?” Този отчаян вопъл минава през главите ни поне веднъж на ден, докато сме в офиса. Ето и списък с 10-те дразнещи навика на работа, които могат да вбесят всеки хейтър. Ако не са се случвали на вас…може би, сте вие!

УДРЯЩИЯТ ПО КЛАВИАТУРАТА

Може би, вие, жалки хорица, които не удряте по клавиатурата, сякаш в нея се е вселил дявола, си мислете, че да чаткаш по клавишите яростно, е просто безсмислено и глупаво. Напротив. Група британски учени вече доказаха, че колкото по-шумно удряш по клавиатурата, толкова е по-сигурно е, че имейлът ще се напише двойно по-бързо, а шефът ще увеличи заплатата ви. Даааа! Все пак, няма как да не го чуе от 12-тия етаж! Същото важи и за шумното говорене по телефона, и шумното примляскване на сандвича.

СПОДЕЛЕНИ КУХНИ

Не след дълго ще осъзнаете, че живеете със сноби, които смятат, че е под тяхното достойнство да си изхвърлят остатъците от завчерашния обяд или да мият чинии. И няма нужда да го правят. Защото, всеизвестен факт, е че във всеки офис живее Духа на мръсните чинии и развалените храни, чиято единствена задача е да се погрижи за посетената от торнадо мивка. Неговата самоличност е скрита. Непозната. Но той е там. Съществува. Също като Дядо Коледа и Йети.

КАК БЕШЕ УИКЕНДЪТ?

Така. Уикендът беше добре. Спокоен. Видях се с приятели, гледах телевизия, пийнах, хапнах. Нека това да се знае всеки понеделник и да не се задава един и същи въпрос.

РОЖДЕНИТЕ ДНИ

Скоро ще започнеш да мислиш, че в офиса ти работят 365 служители, за чийто рожден ден трябва да събираме пари всеки божи ден. Час по час из редиците ни се врязват бледи секретарки, плахо пъхащи под ръцете ни пликове, в които да сложим още едни пет лева, и още едни, и още едни. Също и моментът с картичките, когато си втори ден на тази работа, но трябва да пожелаеш нещо на човека Х, който за теб до този момент е просто „онзи, който седи до прозореца”.

СРЕЩИТЕ

Тези двучасови събрания, които имат почти никакъв ефект върху качеството ни на работа, но голям ефект върху желанието ни да намерим най-високото място на сградата и да се метнем с широко разперени ръце от там.

МОТИВИРАЩИТЕ ШЕФОВЕ

Онова признание от шефа, което всички ние чакаме, и което буквално преведено може да се означава това: „Не ти говоря цяла година, не знам как се казваш, не съм убеден дали въобще работиш тук, но сега те виждам и ще се преструвам сякаш високо ценя това, което правиш, въпреки че нямам идея точно какво е то.”

МРЪНКАЩИТЕ

Добре, ясно е. Градският транспорт е гаден. Хората не се къпят. Метрото пак е закъсало. Автобусите не си заслужават билетче от 1,60. Но няма нужда да ни споделяш всеки ден за пътуването до работа, освен ако нещо невероятно не се е случило – като например нашествие на извънземни или на седалката до теб е била голата Шарън Стоун.

НЕЛОВКИЯТ МОМЕНТ В АСАНСЬОРА

Това е моментът, заради който сутринта сме прегледали синоптичната прогноза. Може да разнообразявате и с малко спортни новини, от време на време – Гришо, Шампионска лига, и така.

БИОЛОГИЧНИТЕ БОМБИ

Не се безпокойте. Няма никакъв проблем да идвате с всичките си сополи, кихавици и бактерии на работа. Всеизвестен факт е че в момента, в който прекрачите прага на офиса, ще бъдете обгърнете от вълшебен, двуслоен облак, изплетен от крехки девици и самодиви, който предпазва всички останали от вашия вирус. Така че, не слушайте тези нещастници, които все се притесняват, че ще ги заразите!

В КРАЙНА СМЕТКА, ВСИЧКО ЗАВЪРШВА ДОБРЕ

И след всичко това, идва краят на работния ден. И се сещате, че винаги може да е и по-зле. Например, да работите навън, в студа, и под проливен дъжд. Или да сте тестери на анални термометри.

Дневник на хейтъра: 10 неща, които побъркват в градския  транспорт.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *