Напълно облечени, но съвсем голи пред Питър Линдберг

Руни Мара, Джулиан Мур, Ума Търман, Пенелопе Крус за емблематичния календар на Pirelli

0 коментара Сподели:

Peter Lindbergh

Във време, в коeто жените са представени в медиите по всякакъв начин, но не и като самите себе си, Питър Линдберг заснема лицата на 14 известни момичета, представяйки младостта и съвършенството под малко по-различен ъгъл.

Тазгодишният календар на Pirrelli е посветен на различната красота, тази, която е честна, неманипулирана от търговски интереси, като именно именитият фотограф става неин посланик.

Линдберг изправя пред обектива си дързостта на Кейт Уинслет, улавя страстния поглед на Никол Кидман, невинността на Пенелопе Крус, Джан Дзъи няколко месеца след раждането на дъщеря си и божествената Хелън Мирън. В календара място намират още и Алисия Викандер, Робин Райт, Леа Сейду, Руни Мара, Джулиан Мур, Ума Търман, Шарлот Рамплинг и руският професор Анастасия Игнатова.

Всички кадри, които фотографът прави, са семпли и чувствени в черно-бяло и напомнят за истинските измерения на човешката същност. Това е третият път, в който германският фотограф работи за Pirelli, като през 1996 г. и 2002 г. той "хваща" съответно първо “супермоделите”, а след това и  “секси жената”, която “не е с перфектни гърди, а с талант”.

Коя е най-скъпата жена?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *