БЕЗМИЛОСТНОТО ТЕХНО НА DAX J И НЯКОЛКО БЪРЗИ ВЪПРОСА

Техно, което те кара да танцуваш. Тъмно, мрачно, рейви...

0 коментара Сподели:

"Когато бяхме млади, имаше хубава техно музика", боботят тук колегите, а пък аз слагам слушалките и си пускам Dax J и не мога да разбера какво й е на сегашната. Сигурно е от разликата във възрастта и в това, че моят олдскул е далеч по-близо във времето от техния, ама карай. То се е видяло, че ще ги взимам с мен на HippieLandia на Летище София, за да ги убеждавам.

По-малко от две седмици преди нея обаче аз успявам да се докопам до интервю със съответния лондончанин, чиито сетове са трансцедентални и носят безмилостната енергия на суровите, изкривяващи съзнанието звуци. Там той ще е в приятната компания на Jonas Kopp и разни други български братлета.

Как си Dax? Това е първият път, в който ще бъдеш тук, и няма как да не те попитам имаш ли вече някакви очаквания от България?
Предполагам, че е красива страна, особено през лятото. Нямам търпение да пробвам кухнята ви, защото винаги опитвам местната храна, на местата, на които ходя за първи път.

Сподели ни нещо за твоите предстоящи релийзи, за мен е супер интересно какво ти предстои това лято?
Тъкмо излезе новото ми EP Chasing Shadows, както и EP с ремикси на Escape The System. Така че вече съм музикално подготвен за предстоящото лято.

А какви са плановете ти за HippiеLandia? Смяташ ли да ни зарадваш с удължен сет, с който да си поиграеш с възприятията ни, както знам, че обичаш да правиш?
Искам партито да се получи подобаващо, така че, ако на публиката й хареса музиката ми, ще й се отблагодаря.

Ако трябва да съм искрена с теб, ти си на челните места сред любимите ми продуценти, ще бъдеш ли и ти искрен с мен – кои са твоите?
Благодаря ти! Хубаво е да го чуя. Моят фаворит на всички времена е CJ Bolland. От съвременните продуценти обаче ще ми е много трудно да избера само един, защото има прекалено много хора, които правят добри неща.

Ще ме вкараш ли в кухнята на това, което правиш? Разкажи ми примерно коя е любимата ти дръм машина или пък кой е синтезаторът, който използваш най-често в траковете си.
В последно време използвам много TR-8, както и DRMIII, наистина обичам изискания звук, който имат бийтовете. Синтезаторите ми са много в момента – 106, 101, D50, Pro 2, 303.

Можеш ли да дефинираш стила си?
Техно, което те кара да танцуваш. Тъмно, мрачно, рейви…

Ти си британец, но наскоро се премести в Берлин. По-вдъхновяващ ли е този град за теб?
Да, мисля, че на това място мога да дам много повече от себе си. Щастлив съм тук, вдъхновен съм от средата и от всички съмишленици, които срещам ежедневно.

Добре тогава, няма как да не те попитам – кой е по-добрият за теб – Tresor или Berghain?
Berghain!

Искаш ли да кажеш нещо на твоите фенове у нас, които четат това интервю?
Хей, хора, аз съм много развълнуван от срещата ни, така че ще ви чакам с нетърпение да потанцуваме заедно. Всичко е за HippiеLandia! Така че ще се видим там!

ОЩЕ ВНОС ОТ БЕРЛИН: MODESELEKTOR
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *