ЗА НАГРАДИТЕ ОТ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА

Попитахме няколко човека с опит и експертно мнение защо е важно да се гласува

0 коментара Сподели:

Кампанията по първите годишни награди на Go Guide – Food & Drink Awards 2015, е в разгара си. Подобно на политическите такива, ние искаме да ти кажем, че твоят вот е важен, за да изберем най-добрите сред номинираните. Вярваме, че така заедно ще успеем да мотивираме бизнеса, защото всеки комплимент води до желание за развитие. Какво е нивото им към днешна дата… Попитахме няколко външни хора с опит и експертно мнение всеки в своята си сфера.


Гласувай  тук до 26 февруари.

АНДРЕ ТОКЕВ
Той е един от тримата майстори на черпака, които за втори път ще отсяват претендентите за титлата Master Chef. Преминал през различни държави и култури на хранене, Андре е капацитет в областта си, а отскоро и съдържател на ресторант André.

Андре: Преди 15 години, когато дойдох в България, нямаше нито един хубав ресторант, нито пък добри готвачи. Радвам се, че от тогава до сега всичко се промени с огромни темпове и на сцената у нас има редица адекватни примери за заведения. Все още липсват обаче ресторанти, на които собствениците да са готвачи, но и това ще започне да се случва. Според мен подобни награди ще се отразят добре на бизнеса, защото винаги когато има съревнование, нивото се качва. Всеки започва да гледа от другия, да се учи и да иска да го надмине. Това хората наричат спортна злоба и тя определено е здравословна.

ЕМАНУЕЛ СВЕЩНИКОВ
Емануел, по-популярен като Ноли, е емблематично лице в софийския нощен живот. Той е един от бившите собственици на култовия клуб Blaze, на който посвещава 15 години от живота си, след което подхваща различни начинания с единствената цел да разчупи бар пейзажа в столицата.

Емануел: Всяка една награда би допринесла за положителното израстване на софийските заведения, стига да е реалистична. Не харесвам агита­циите в социалните мрежи и може би това е нещо, което ме притеснява. Цялостно нещата не са добри, но хубавото е, че има изключения! Това са заведения, които правят компромис с печалбата за сметка на качеството и крайното усещане, което получава клиентът. Така трябва да правят всички, за да можем заедно да възпитаме по-добри ценности у хората. Ситуацията не може да се промени с магическа пръчица, но поне можем да започнем от някъде.

АЛЕКС КОВАЧЕВ
Алекс е съосновател и идеен двигател на студио за интериорен дизайн IDEA. Неговите работи са оценявани по достойнство по цял свят, като през последните години той изживява своята интериорна революция, доказвайки нагледно, че добрите идеи правят света едно страхотно място за живеене…

Алекс: Посоката, в която се развива интериорът на заведенията у нас, е доста добра. Създават се уникални места, има инвеститори, които желаят да направят нещо грандиозно, но за съжаление преживяването на гостите не е на подобно високо ниво. У нас определено липсва добро обслужване и качествен ентъртейнмънт, но съм сигурен, че подобни награди ще имат положителен ефект за подобряване на всички параметри. Резултатите ще се видят не само за печелившите, но и за цялата индустрия, защото ще дадат добра ориентация кой къде се намира.

ГЛОРИЯ ПЕТКОВА
Тя е нещотърсач по душа, модел по професия и любител на добрия начин на живот по призвание. Обича да танцува, да затваря клубове и да обикаля света. Но това е съвсем малка част от нейната вселена, която е пълна с още много таланти и огромно количество любов.

Глория: Развлекателната индустрия у нас винаги е била основна причина за туристическия прилив. Вследствие на което собствениците на барове, клубове и ресторанти винаги са се старали да изравнят максимално начина, по който изглеждат техните места, със световните тенденции. С радост мога да отбележа, че визията на заведенията у нас е силната им страна, но за съжаление това не е никак достатъчно. Част от собствениците са егоцентрици, мислещи, че знаят всичко, и често не се вслушват в желанията и потребностите на своите клиенти. Това определено трябва да се промени!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *