Хо-хо-хо, ще те халосам, или най-досадните Фейсбук профили по празниците

Най-дразнещите коледни типажи в мрежата

0 коментара Сподели:

Ето го онова време от годината, което всички чакаме с нетърпение, подтиквани от едно или друго желание. Някои чакат Коледа и Нова година, за да могат най-накрая да бъдат с любимите хора, други, за да получат така желаните подаръци, а трети просто за да си починат от работата. И въпреки идиличната атмосфера, която настава, винаги ще се намери някой дразнител, който да помрачи коледната приказка. А в социалната мрежа с голямо „Ф“ може да се намерят няколко такива индивида. В следващите редове кратко, но не с малко раздразнение ще се спрем на най-досадните типове във Фейсбук по време на празниците:

ЧОВЕКЪТ С КАРТИЧКИТЕ/ПОЖЕЛАНИЯТА/ТАГОВЕТЕ
Този ваш познат, колега, трети братовчед или Мимето от съседния клас е способен да ви тагне на всякакви честитки за празниците. Факт е, че преди дълги години (или по-точно казано преди бума на информационните технологии) всеки чакаше с нетърпение да получи картичка за Коледа от някой приятел и да я сложи чинно до елхата. Но в днешно време, когато получаването на истинска картичка стана толкова рядко явление, колкото и да видиш еднорог, е някак си лицемерно всякакви знайни и незнайни познати да те тагват по картички във Фейса. От една страна, най-често въпросните картички са толкова кичозни, че лъхат на произведено в Китай дори през монитора, а, от друга, ако някой наистина иска да те поздрави за празниците, ще ти изпрати истинска картичка или поне ще вдигне телефона и ще те поздрави лично. Затова, мили „приятели“, ако искате да отбиете номера и за тази Коледа, по-добре недейте и така ни спестете безкрайното скриване на безумните ви тагове от стената ни във Фейсбук.

Г-Н ЕМО ЧОЛАКОВ
Всеки има поне по един такъв приятел във Фейсбук. Ако ми кажете, че нямате, изчакайте само да завали сняг!

Всички знаем как изглежда снеговалеж, обаче не е нужно масово да го обявяваме, все едно валят златни кокошки.

Да знаем, че се радваш, че ще ходиш на ски/сноуборд или просто бленуваш да си направиш снежен човек пред блока, обаче не е нужно да тероризираш приятелите си със статуси от рода на „Честит първи сняг“, „Най-накрая сняг, къде са ските?“ и прочие. Имайте милост, всички имаме прозорци и ще разберем, че вали сняг, а ако и това пропуснем, ще видим по новините изявлението на г-жа Фандъкова, че „Снегът отново изненада столицата“. А как стават тези изненади през декември или януари, само служителите на Столична община знаят.

АНТИХРИСТЪТ, ИЛИ КАК ГРИНЧ ОТКРАДНА КОЛЕДА
Този индивид се среща по-рядко от гореописаните, но все пак съществува във виртуалното пространство и е не по-малко зло. Той открито ненавижда Коледа и се възползва от всеки удобен момент да го покаже. Дали ще е с това да коментира язвително вашия празничен пост или с това да не отиде на нито едно коледно парти, няма значение. Важното е, че за него веселият старец е равен на Сатаната и всичко, свързано с празника, го кара само да се мръщи и презрително да обърне очи. Дали тази негова омраза е свързана с някоя психологическа травма от детството, когато за Коледа не е получил желания подарък, или въпросният индивид просто си е наумил, че това е най-глупавият празник на света, не е важно. Вие просто избягвайте профила му и тактически подминавайте всеки негов коментар, като така си гарантирате спокойни празници и опазване на коледния дух.

СНИМАЩИЯТ ВСИЧКО
Лично за мен това е най-дразнещият от всички други типове коледни темерути.

Този тип хора държат на всяка цена да ти покажат колко страхотна-невероятна-делукс е била тяхната Коледа.

Като се започне от снимките на процеса на купуване на подаръци и се завърши със зарята за Нова година. За Снимащия всичко няма моменти на семеен уют и топлина. Всичко трябва да е на показ и да е номер едно. Той държи да ти покаже, че неговата украса е най-пищна, че неговата трапеза за Бъдни вечер е по-постна от твоята и че подаръците, които е получил, са много скъпи. И докато той снима сармите на баба си, на нас не ни остава нищо друго, освен да си зададем въпроса: „Защо за Бога?!“.

Новините и снимките от този тип профили ще преобладават в нюз фийда през празниците и тази година, но ти, вместо да се дразниш, си пийни още една чаша вино, хапни ентата коледна сладка и се усмихни, защото, докато някой е зает да поства колко е невероятна, снежна или досадна неговата Коледа, ти просто изживяваш своята с цялата й магия.

Какво ли не правят хората за един пробит лайк…

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *