МРЪНКАНЕТО КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ

Ако си против обгазяването с чуждия негативизъм, протестираме тук

0 коментара Сподели:

Титаните от Ъпсурт си го изпяха преди години – „Мрън, мрън, снощи направи ли се?”. НЕ, човек! Как да се направиш, когато около теб постоянно има недоволни, мрънкащи същества? Нито ще се направиш, нито пък ще се оправиш. Не е лесно да си тъп, ама не е лесно и да си мрънкач.

Мрънкането не само изнервя хората около теб, то те прави кофти човек. А кой ли иска да се занимава с кофти хора… Накрая ще си останеш сам и неразбран.

Нищо чудно приятелите ти да те пуснат за продажба в сайт за обяви, защото ги дразниш адски много.

Сигурно чухте за пича от Враца, който продава жена си чрез обява в нета. Вижте само за какво говоря (със запазен оригинален правопис): "Тя е мрънкяло давам я заедно с багаж и малко джобни. Предлагам мрънкяло не спира да мрънка 24 ч. Ниско възнграждение.”Ей, ако не млъкнете, ще ви продадат за жълти стотинки! Или поне ще ви дадат по новините и цяла България ще разбере колко сте досадни.

Важно е да не бъркаме недоволството с мрънкане. Добре е да бъдеш недоволен и буден, но е лошо, ако си мрънкащ и заспал. Хубаво е да се бунтуваш срещу статуквото, но ако мрънкаш, защото животът ти е скучен и никой не ти е харесал снимката във Фейсбук, то за теб нещата отиват на зле.

Сега, в духа на любимите ни и никак изтъркани статии от типа „Топ еди-какво си”, ще ви представя някои от най-добре познатите и рязко дразнещи типове мрънкачи.

МИНУТА Е МНОГО
Помните ли онова човече от едноименното предаване, което с пискливо гласче все повтаряше как няма време? Това са онези хора, които нямат време за нищо, защото постоянно повтарят как нямат време и накрая наистина не им остава такова от цялото оплакване. Философията им е адски сложна и много лесно може да се изгубите в лабиринта им от липса на достатъчно часове в денонощието. Те винаги, ама ВИНАГИ имат много работа в офиса и съм почти убедена, че техен представител е измислил диарийната фраза „забързано ежедневие”. Тези хора никога нямат време да се видят с вас, а когато това се случи, не спират да се оплакват колко им е натоварено и колко са активни.

В сравнение с тяхното ежедневие вашето започва да ви изглежда като това на куц ленивец в летаргия.

NEW LEVEL ХЕЙТЪРИ
Това не са обикновените хейтъри, това е един изцяло нов раздел, който сипе омраза по всичко и всички, включително и по братята си по словесна гадост. Едно е да си хейтър, но съвсем друго е да хейтиш, докато мрънкаш. Това е нова, по-висша форма на хейтърство, която граничи с дебилизъм. На средностатистическия българин след третата ракия мрънкането му минава и започва фазата на „да живее KLETA MAJKA BALGARIQ”. На новите хейтъри мрънкането не им минава никога. То е като хората, които не искаш да виждаш – винаги се появява. Тези индивиди са недоволни от целия свят и са способни да мрънкат за всичко, като се започне от праха за пране, та чак до кредитния ни рейтинг и oзоновата дупка.

ВЪЗВИШЕНИТЕ КЛЮКАРИ
Това са онези хора, които винаги се представят за толкова „арт”, за толкова над нещата. Смятат, че светът започва и свършва с тях и нонстоп се бият в гърдите колко са готини. Твърдят, че лицемерието и суетата са им непознати, но всичко, което правят, е да мрънкат по чужд адрес.

С удоволствие биха се преселили на Марс, за да избягат от простосмъртните. Е,  каквото и да има на Червената планета, със сигурност би си направило сепуко след близка среща с тях. Препоръчвам категоричното отбягване на тази порода. Замислете се как мрънкат против другите хора пред вас и си представете хубавичко какво говорят зад гърба ви. Сто процента обсъждат колко яка личност сте, нали?! И аз така си помислих.

Има и светлина в тунела. Някакви учени, които явно си нямат друга работа, са доказали, че мрънкането билoполезно за здравето. Ето, дори болестите решават да си бият шута, когато ви чуят как мрънкорите.

И ако си заобиколен от хора, които нямат какво да дадат, затова си дават мнението, ти им дай един… текст на Борислав Димитров.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *