5 НЕЩА, КОИТО НАУЧИХМЕ ЗА ЖИВОТА ОТ GAME OF THRONES

Животът учи - сериалите още повече

0 коментара Сподели:

Хубавите истории се случват все на онези, които умеят да ги разказват. Хитроумните поуки пък се вадят все от тези, което умеят да слушат.

Ето ви пет поуки от Game Of Thrones историята – такава, каквато сме я видели до момента.

НЕ СЕ ПРИВЪРЗВАЙТЕ КЪМ НИКОГО. ВКЛЮЧИТЕЛНО КЪМ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Ако прекомерно се възхищаваш някому, никога няма да бъдеш истински свободен, е общовалидно правило, което важи за любовните забежки, сериозните отношения, нещата от живота и героите в Game of Thrones. Припомняйки си скоростта, с която някои от тях си отидоха от екрана, ще си позволим да обърнем вниманието ви върху този съвет –  не се привързвайте към никого, колкото и да ви е мил. Дори скъпият бял вълк на Санса беше пожертван в някой от предишните сезони само защото Джофри беше адски злобар.

НЕ ВСИЧКО, КОЕТО БЛЕСТИ, Е ЗЛАТО

Не всичко, което хвърчи, се яде, совите никога не са това, което са, и прочее стари мъдрости и сериални сентенции, с които ще ви припомним да обръщате внимание и на недотам обозримите очевидности. Още от първите епизоди на Game of Thrones на всички ни е ясно, че това, което става около Стената, е далеч по-важно за съдбата на Вестерос от онова, което се случва в „Кингслендинг”. Нооо, в кралските земи всички са толкова красиви, интересни, сложни, благородни и заплетени, че никой от нас не обръща достатъчно внимание на Нощната стража. А Белите бродници все така идват.

БИТКИТЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ С ПАРИ

Битките, войните, обществените позиции, самочувствията, че и някои сърца имат нужда от парични суми. Това, че човек има нужда от пари, за да спечели личната си война, не е ексклузивно Game of Thrones прозрение, но пък е урок, който пропусналите го биха могли да наваксат.

СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ НЕПРИЯТНОСТИ

Колкото и бързо да тичате, неприятностите все така ви застигат. „Аз съм късоглед и пея в хора” е универсалната ни мантра за дистанциране от ситуацията. Ако проблемът е действително сериозен и по петите ви следват неотлъчно недоброжелатели, винаги можете да направите като Аря Старк в „What is Dead May Never Die” – кажете, че онзи, когото неприятностите преследват, е точно този, който току що е паднал убит. Лесно и ползотворно и разбира се – метафорично казано.

РАЗМЕРЪТ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

След като 40 епизода Тирион Ланистър е подхвърлян от съдбата, ритан отзад, обругаван, заплашван и презиран от всеки член на собственото си семейство (с изключение на хубавичкия си брат), героят с малък ръст и завиден ум хладнокръвно убива любимата си, задето го е предала, както и баща си, задето го е разочаровал. Това, което опитваме да ви подскажем тук, е, че решителното сърце и комбинативният ум далеч не отговарят на физическите характеристики. И ако погалите мъник по главата, смятайки че това е мило и ще ви донесе късмет, нищо чудно да чуете „tell them sucking a dwarf's c… is even better luck”.

Виж и какво научихме за живота от "Двама мъже и половина".

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *