LADIES FIRST

В официалната вендета има дата, по-скъпа и от розов чифт Джими Чу, а как да си я направите греховно сладка, ви прошепваме по-долу

0 коментара Сподели:

Мили дами, мъжът ви е решил, че холът е идеално място да си оставя чорапите вече 12 дълги и ароматни години? За рождения ви ден ви подари прахосмукачка и… гювеч, а за последно ви изведе на вечеря, когато дойде демокрация­та?! Намирате руси косми на яката му, а той твърди, че си гледа ангорска котка в офиса… за късмет?! Дишайте дълбоко, защото най-после дойде месецът, в който е време за реванш. В официалната вендета има дата, по-скъпа и от розов чифт Джими Чу, а как да си я направите греховно сладка, ви прошепваме по-долу.

ИСТОРИЯТА
Като млада комсомолка на бригада за малини запретваме фусти и ти обясняваме, че всъщност женският празник си е една чисто социалистическа идея. За да замажат очите на дамите, трудещи се във фабриките от сутрин до вечер, и да им покажат, че партията ги уважава и тях, власт­имащите им устройват манифестации и вечеринки. Първият Ден на жената е отбелязан през 1909 г. в САЩ, като датата се свързва с първата масова проява на жени работнички, състояла се на 8 март 1857 г. в Ню Йорк. След това и братушките взимат пример и след Октомврийската революция, участничките във Втората международна конференция на жените комунистки също препоръчват 8 март за Международен ден на жената.

През 1965 г. осми март е обявен официално за неработен ден в СССР, а след това, както се сещаш, голямото готино се случва и у нас.

Отначало по предприя­тия, заводи и учреждения се правят събрания, на които се отчита приносът на жените в производството, културата, науката и обществения живот, а след 1960 г. честването взема особено големи размери и така, та чак до днес.

НАЧИНЪТ
Соц или не, празникът си го има и е наш дълг да се погрижим да го прекараш възможно най-добре. Това се случва различно във всяка възраст, но единственото условие, което важи винаги, за да може нещата да вървят гладко и ползотворно, като при Априлски пленум на БКП, е честването да се проведе без никакви мъже (тоест без твоя конкретно). Съжаляваме, но този текст абсолютно дискриминира силната част от човечеството, защото реално мислим за тях 27 часа в денонощието и десет дни в седмицата, така че поне сега – МОЛИМ ТЕ – бъди яка кака и им покажи как бушуваш САМА!

16/18-ГОДИШНА
Тук нещата са елементарни като контролно по музика и се изчерпват с това, дали още пишеш картички на мама за празника, или се чувстваш достатъчно голяма да го празнуваш и сама. Ако си още ученичка, те съветваме да празнуваш с пижамено парти с приятелки у някоя с по-отворени родители, където може да си поръчате и мъжка компания (в случай че вече сте към 10/12 клас и половината ви съученички са по-опитни в някои неща от други каки с професионални умения), или с нощ по клубовете. И в двата варианта ще се радваш на завиден успех във фейсбук и туитър, като пускаш снимки на всяка кръгла минута и слагаш безброй празнични хаштагове от рода: #ебасиякотопарти, #осмимартевърхът, #мегаразмазанибезмъжесИваиДжулиотдесетиБ, #вечесъмголямаинесекрияотмама и др.

20/30-ГОДИШНА
Еххх, блажените двайсет. Това е най-сладкото десетилетие, което наистина те кара да чувстваш, че животът е хубав, до мозъка на костите си, величието на моловете си и безсмъртието на Convers-ките си.

Това е периодът, в който вече знаеш как да пиеш, какво да слушаш, какво да четеш и с кого да си лягаш.

Това обаче още се води и младежки период, така че са ти простени всякакви модни изцепки, детинско инатене сутрин и истерии в едни определени дни от месеца. Ти си млада, свободна и престъпно великолепна, затова заслужаваш и празникът ти да е такъв. Препоръчваме всичко: от посещение на най-яките партита с верни другарки, през уикенд в спа хотел или вилата на Мила, където всички си боядисахте косите в розово миналата година, до маскирано обикаляне и масово изтрещяване по софийските улици, за да покажеш на всички, че младостта е безплатна.

30/40/50-ГОДИШНА
Това е времето на осъзнатата реалност, колко е прекрасно да си жена всъщност. Времето да градиш кариера, да срещнеш НЕГО, да получиш и ти картички със заглавие „Обичам те, мила мамо“, времето на завършения кеф. Вече си улегнала, знаеш накъде отиваш, откъде се връщаш и си спомняш с носталгия колко беше прекрасно да се бяга от час и да се пие водка в междучасията. Твоят празник трябва да бъде също толкова завършен, колкото си и ти. За целта те съветваме настойчиво – остави мъжа и децата да пасат (опс, да си играят, да спят, да гледат мач и да поръчват пица), а ти отдели заслужено време САМО за себе си. Изтрий ги от съзнанието си поне днес и живей!!! Пий вино с приятелки, отидете до Милано или до Горно Буйново и си спомнете къде изчезнаха онези луди мацки, които живеят още някъде зад дяволитите искри в очите ви и скъсаното на дънките.

60 И НАГОРЕ
Да, ти си още тук – има те! Затова майка, баба или не – все тая! Я се стегни и празнувай, така както би го направила и в горните редове. Налей по вишновка на внуците, накарай ги да ти пуснат Джъстин Бийбър и гледай да не повръщаш още в началото на клипчето. Танцувай, смей се, обичай и грам да не ти дреме, че няма да вдигнат пенсиите още поне десетина години. Плети чорапи, меси баници и си живей живота. Почивай, ходи на круизи със свежи старчета и запомни – всичко, което си дотук, си го заслужила, ама многоооо! А за финал ти казваме, че единственото важно е да си жена. Жена от истинските. Жена на всички времена. Just like a boss!

Припомни си и кои са десетте най-популярни вида градски мацки.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *