OLD SCHOOL vs. NEW SCHOOL ОТ MARTEN И ANDREAS В CARRUSEL

Всеки четвъртък в Carrusel Dj Marten и Dj Andreas са отговорниците за King Size - едно от най-култовите събития в нощна София

0 коментара Сподели:

King Size партитата в Carrusel са едни от най-очакваните клубни ивенти в нощна София. Стартирала съвсем наскоро, поредицата бързо се отличи и доказа, че има значение колко добре един диджей познава музикалната култура и от преди 20 години. Не случайно именно добре познатият Dj Marten и неговият добър приятел Dj Andreas, който се грижеше за доброто ти настроение в Blender, стоят зад идеята на King Size, влагайки в нея скъпи спомени и силни емоции. Малко преди следващото парти, си поговорихме с тях за концепцията им, истинските олд скуул хитове и тяхната публика.

Какво дава концепцията на King Size партитата на фона на клубния живот в София?
М: Правим собствена ретроспекция на най-добрите и любими клубни тракове за последните 25 години. Започваме с класики от ранните 90 години, минаваме през целия период до началото на 2000 година и стигаме до новите парчета, които след време също ще бъдат класики. Така поставяме по забавен начин старата школа срещу новата школа.

И двамата пускаме музика отдавна и за нас е голям кеф да се върнем в златните години на клубната музика.

А: Именно защото не сме диджеи от вчера, можем да покажем на публиката всички онези страхотни парчета, които са звучали по клубовете през последните 20-25 години.

Коя е вашата публика? Какво и обещавате?
А: На нашите партита няма да видите само млади хора, но и опитни клъбъри, които идват при нас с определени очаквания в музикален аспект. Публиката ни е шарена, а King Size концепцията ни грабва интереса както на бизнесмени, така и на хора, тепърва търсещи своето място в клубната сцена.

М: Нашата публика е шарена. Има нови и млади клъбъри, които се забавляват много, но за мен е супер и това че виждам и стари герои, с които съм бил още през 90те на култови места като Cutty Sark и Кабана. Хора, които се преживяли реално целия път и история на музиката, която пускаме. Обещаваме да чуете любимите клубни класики от 90те до 2015 година.

Планирате ли да включите и други DJ-и в проекта в бъдеще?
А: Абсолютно! Идеята ни е да покажем как други диджеи с богат опит виждат последните 25 години. Макар и да сме работили по едно и също време, всеки има своя индивидуален вкус, което прави сетовете ни разнообразни. Подготвили сме много изненади, но засега ще кажем само, че съвсем скоро ще видите добре познати лица като гости на KingSize.

Кои са вашите олд скуул хитове?
А: Те са безброй! Това му е хубавото на такъв голям диапазон – има стотици хитове, оставили своя музикален отпечатък. Едни от любимите ми са Break for love и Plastic dreams, а от изпълнителите обичам Moloko и Sandy Rivera.

M: Всеки диджей има свои олд скуул хитове. Моите фаворити са : Armand Van Helden – You, Don’t know me, Danny Tenaglia – Music is the answer, The Bucketheads – The Bomb , Underworld – Born Slippy , Leftfield – Afro-Left.

Тагове: Marten King Size Dj Andreas
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *