СЕЛФИТО НЕ Е ТОВА, КОЕТО БЕШЕ

Или какви нови видове самоснимки се нароиха в последните месеци

0 коментара Сподели:

Кой не щрака по смартфона си с надежда да направи кадър за милион харесвания в социалната мрежа? Кой не се снима с предната камера на телефона, само и само да привлече вниманието на другия пол? Знаем, че и ти го правиш тайно, затова е време да влезеш в крак с последните тенденции за самоснимане.  

Внимание, атеншън сийкъри, негово величество Селфито не е това, което беше! След лятото на 2014-а в мрежата се нароиха куп нови самоснимки. Нацупените патешки устни бяха сменени от други човешки или по-точно кифленски части на тялото. Беше измислен и нов начин да се изфукаш с поредната лятна забивка.

През изминалите горещи месеци на бял свят се пръкна „релфито“*, на което снимащият задължително позира с любимия човек. Кофи с целувки и прегръдки се изляха по стените във фейсбук.

Това накара дори учените от Харвард да обърнат сериозно внимание на така нареченото „релфи“. Оказа се, че този тип снимка е най-дразнеща за онлайн маниаците. Съвсем разбираемо необвързаната половина от потребителите на интернет не одобрява влюбените снимки на своите приятели, не ги лайква или споделя… Надяваме се, че романтичните кадри ще бъдат бързо забравени, защото наистина дразнят с еднотипни композиции и еднакво послание.


Ако сте толкова влюбени и искате да увековечите в селфи това, вземете пример от турския фотограф Мурад Осман. Той даде началото на „следвай ме“ течението в самоснимките, като обиколи почти целия свят в компанията на своята половинка и я засне в гръб, държаща ръката му. Главно действащо лице в този кадър е дупето на заснетото момиче. Може би от дамите с пищни задни части пък се вдъхновиха да си правят „белфи“** след „белфи“. Акцент в този тип селфи е именно дупето. Основите на този жанр постави реалити звездата Ким Кардашиян. Тя признава, че не минава ден, без да си направи снимка, и често сменя дрехите си, преди да публикува кадъра в нета. Колекцията от фотографии на Ким е толкова голяма, че тя наскоро издаде албум със самоснимки.

Някои звезди пък обърнаха гръб на камерите. Причината съвсем не е, че те спират да се щракват за спомен. Популярни с провокативността певици като Майли Саръс и Рита Ора съблякоха сутиените си и скриха бюстовете си, като позираха отзад. Други по-срамежливи знаменитости като Бионсе и Жизел Бюндхен ги последваха, но останаха с горнища по време на фотосесиите, заснети с телефона.

Селфито обаче има и много врагове. В горещите месеци, когато самоснимките бяха на мода, френският екзотичен плаж Гаруп обяви вето на снимките с мобилни телефони и публикуването им в социалните мрежи. Подбудите на концесионерите на плажа са съвсем самарянски – който не може да почива при тях, не бива да бъде дразнен с красиви кадри. Това е едно добро извинение хората да прекарат ваканцията си без суета и излишни пози, докато събират тен под жаркото слънце.

И въпреки забраните имаме предложение за онези, които не могат да се откажат от нарцистичния навик – започвай всеки свой ден със селфи върху препечената си филийка.

Само срещу скромната сума от 75 долара може да се сдобиеш с тостер, който изпича лика ти върху хляба за закуската.

Ако гаджето ти пък прекалява с фотосите, направени с телефона, може да й подариш този тостер и така да й направиш тънък намек да прекарва повече време в кухнята, но не сме сигурни, че ще те разбере правилно.
И един съвет от GoGuide: внимавай с фона, на който си правиш селфи, че доста лоши изпълнения в тоалетни вече сме виждали. Stay classy, muffins!

* Релфи – селфи, на което позираш с половинката си.
** Белфи – селфи, в което на фокус са задните ти части.

И да ти припомним как една кифла научи Бичето да си прави селфи.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *