DJS AT SCHOOL: LION

Lion изучава теорията и практиката на музицирането в SAЕ Berlin и ни разказва накратко

0 коментара Сподели:

Живорад Милич – Lion, е dj кадър на сръбско-българската школа и е добре познато име в beatport средите. От една година сериозно изучава теорията и практиката на музицирането в SAЕ Berlin и вярва, че след още една ще вдигне левъла до world class. Момче за пример.

Разкажи за SAE Berlin, от колко време си там?
SAE Berlin е един от най-добрите кампуси в цял свят.
Тук има всичко необходимо като условия и лектори – те могат да отговорят на всички въпроси, които съм си задавал досега.

Имаме 15 специално изградени студиа, някои от които с аналогова техника като тези от първите звукозаписни къщи, но, разбира се, повечето са с дигитални джаджи от последно поколение.

Така преминаваме през цялата история на музикалното продуциране. Другото яко нещо в кампуса е, че тук са събрани таланти от цял свят в областите на аудио инженеринга, web и movie програмирането, 3D анимиране, графичен дизайн – все специалности, които се допълват взаимно в индустрията и след време могат да затворят веригата от продуциране през менажиране до пласиране на готовия продукт.

Какво точно учиш и колко време трае обучението ти?
Уча за аудио инженер и отделно бакалавър маркетинг по една специална двегодишна програма на Middlesex University – London. Всеки ден без неделя от 8 до 22 часа неотлъчно сме в клас, а през две седмици имаме практични изпити и тестове. Малко като военно обучение, но за звук и бизнес в музикалната индустрия. През април 2015 трябва да завърша, засега съм сред най-добрите ученици и съм си взел всички изпити със средна оценка 90% от 100.

Защо се реши на тази крачка, в нета няма ли достатъчно инфо за продуцирането?
За такъв тип обучение, и по-специално SAE Berlin, си мечтаех от много време.
В нета има много туториали, но те по никакъв начин не може да се сравняват с обучението в SAE. Клипчетата в нета са по скоро за съвсем бейсик ниво. Освен това техниката, с която работим тук, е на най-високо ниво, професорите са много опитни и успели хора в музикалния бизнес и ни поднасят много филтрирана информация, която е полезна за нас. Програмата, по която ни обучават, е много добре балансирана теория и практика в едно.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *