ЗА ГОЛИТЕ СНИМКИ И ЛИЧНАТА СИГУРНОСТ

Кратки размисли трябва ли да заснемаме предизвикателни снимки и кой трябва да ги гледа

0 коментара Сподели:

Неделя вечер е. Ровя в интернет и попадам на снимки на Кирстен Дънст. Знам я от Спайдърмен 2, който излезе преди повече от 10 години. Виждат ѝ се циците, хехе. След две минути попадам на снимки на Дженифър Лорънс по бански. Все тая, не я харесвам по една или друга причина. След още две минути – Кейт Ъптън със средни пръсти, закриващи зърната на гърдите. Осъзнавам, че се е случило нещо.Започвам да се ровя и установявам, че някъде там има архив от над 200 снимки и клипове, които по някакъв начин са изтекли в интернет. И изведнъж всички уебсайтове полудяха и започнаха да разпространяват снимките с оскъдна цензура.

Това са кадри, заснети със собствения телефон в домашна обстановка. 

Нямам идея кои са Victoria Justice, Mary Elizabeth Winstead, Yvonne Strahovski. Признавам си, че повечето снимки дори не съм ги гледал, нямам и особен интерес. Може да правиш у вас каквото си искаш и да снимаш каквото ти харесва (стига да е законно, разбира се ). Много момичета го правят, не само известните. И когато един хакер разбие профилите и базата данни със снимки това се нарича престъпление, а не „скандалът на месеца“. Самите снимки не са кой знае какво. Надали ще откриеш нещо, което го няма в порносайтовете, било то и маша за коса в задника. Но не забравяй, че преди всичко Дженифър Лорънс и Кейт Ъптън са просто две момичета под 25 години, които обичат да се забавляват.

И те са хора – хранят се, пият вода, потят се, снимат се.

На много места срещам логиката „ако не искат да им откраднат снимките, да не ги качват в облачни пространства“. Все едно да кажеш, че ако не искаш да ти източат сметките, да не влагаш парите си в банка. Проблемът не е, че снимките са онлайн. Проблемът е, че се свалят от неправилния човек по незаконен начин. Защото това ако бяха снимки на някой, който не е по челните страници на жълтите списания, надали щяхме да четем за тях. Но нарушаването на личната неприкосновесност пак щеше да е налице.

И все пак съвет от мен като човек, който борави с технологии по цял ден – aко не искате да ви разбият профила, телефона и каквото още пазите с парола, използвайте някакви нестандартни думи. Името на котката е неподходяща парола, освен ако котката не се казва 3leW8NtaL6oM1r.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *