Драматизъм и комедия между метални звуци в пърформанса NANTA

Гарантират, че никога не се стига до загаряне.

0 коментара Сподели:

В кухнята на NANTA петима герои общуват с нас от сцената, докато изследват звуците без езикови огради. Този невербален пърформанс от Южна Корея поднася ястие, което се разтяга в продължение на две десетилетия и малко до очите и ушите на милиони зрители.

С малко драматизъм и много комедия NANTA напипва модерните музикални формати и ги залепя за корейската фолклорна музика през добра саунд система. Цялото изпълнение притежава характер и сюжет, в който се размества посуда, докато тече добре организиран спор и може да замирише на изгоряло,

но гарантират, че никога не се стига до загаряне.

Различни изпълнители разменят готварски шапки от 97-а, когато NANTA печели награда от фестивал в Единбург, но не това е крайната му цел. Той е създаден специално за да стигне до Меката на мечтите – Бродуей, и подправя своя плакат на вратите му през 2004 година. Но пътят дотам не е бил лесен.

За да спечелят окото на световния театър, е трябвало първо да минат през свой собствен, който отваря врати само за тяхното изпълнение в квартала Дженг Донг в Сеул. Сега вече си имат цели три театъра, които побират само NANTA, а целогодишно се стичат хиляди туристи и местни, като всеки един от тях може да стане част от шоуто. Сега можем да го гледаме онлайн в YouTube и Facebook каналите на Посолството на Република Корея в България до 31 декември.

Подаръците, от които имаме нужда тази година.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *